Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert op woensdag 11 januari een gezellige bingomiddag voor 55- plussers. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DIRKSLAND

Open repetitie

Mannen vanaf 15 jaar die van zingen houden zijn welkom op de open repetitieavond van het Dirkslands Mannenkoor. Die is vandaag, op dinsdag 3 januari van 20.00 tot 22.00 uur in de zaal van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Mozartsingel te Dirksland. Het koor repeteert doorgaans om de week op woensdagavond. Belangstellenden die niet naar de open repetitie kunnen komen worden uitgenodigd om een gewone repetitieavond van het koor bij te wonen. Meer informatie en de data van de oefenavonden staan op de website www.dirkslandsmannenkoor.nl.

Koffieochtend

Op dinsdag 10 januari is er van 10.00 tot 12.00 uur een koffieochtend bij 't Reginahof aan de Reginahof 1 in Dirksland. Bezoekers kunnen onder het genot van een kopje koffie een praatje maken of een spelletje spelen. In overleg kan er iets creatiefs worden gedaan. Belangstellenden kunnen vrijblijvend binnen lopen. Voor de koffie wordt een kleine vergoeding gevraagd.

GOEDEREEDE

Oud papier

De Stichting Oud Papier "Apollo" te Goedereede haalt zaterdag weer oud-papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook huishoudelijk karton kan worden aangeboden. De organisatie verzoekt om het oud-papier voor 08.30 uur goed gebundeld buiten te zetten. Er kan ook oud papier naar de container aan parkeerterrein het Hofje worden gebracht, dit kan tussen 8.00 en 17.00 uur.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Damesrugby

Rugby maakt een stormachtige groei door op Goeree-Flakkee. De senioren spelen nu geregeld hun oefenwedstrijden in de aanloop naar deelname aan de competitie na de zomer. En de jeugd speelt regelmatig een toernooi. Dit heeft geleid tot de vraag van een aantal dames of er ook voor hun de mogelijkheid bestaat om te trainen en eventueel wedstrijden te spelen. Het bestuur van E.F.R.C. Eilanders heeft de handschoen nu opgenomen en organiseert op vrijdag 6 januari een informatieavond waar meiden en vrouwen vanaf 16 jaar uitleg over het spel krijgen en hun vragen kunnen stellen. Bij voldoende belangstelling zal dan volgende week vrijdag de eerste training plaatsvinden, onder leiding van gekwalificeerde trainers. De informatieavond is vrij toegankelijk voor iedereen en begint om 19.30 uur in de kantine van VV SNS in Stad aan 't Haringvliet. Meer informatie over Rugby op Flakkee staat op www.efrceilanders.nl en op de facebookpagina.

Praten over autisme

"Praten over autisme doe je niet overal, je begint er niet zomaar over. De juiste woorden vinden is een hele klus en het onbegrip van de omgeving vaak een behoorlijk obstakel. Anderzijds kan praten over autisme met gelijkgestemden een hele opluchting zijn, weer ruimte in je hoofd opleveren. Je ontdekt dat je de ander wat te bieden hebt met je ervaring en komt zelf ook met nieuwe ideeën thuis." De contactgroep GO wil erkenning en herkenning bieden door persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Binnen de veiligheid van de vertrouwde groep mensen kunnen er diepgaande gesprekken ontstaan, die zorgen voor meer inzicht. Vooraf wordt het onderwerp afgesproken, zodat iedereen er rustig over na kan denken. De contactgroep GO bestaat uit volwassenen, die autisme herkennen bij zichzelf of bij een volwassene in het gezin. De leden delen de behoefte om eerlijk bij zichzelf naar binnen te kijken. Een groep komt maandelijks bij elkaar. Er draait al enkele jaren een groep overdag, het is de bedoeling om dit voorjaar een nieuwe groep op te starten die 's avonds bij elkaar komt. Mensen die belangstelling hebben kunnen via contactgroepGO@gmail.com meer informatie krijgen en aanmelden.

MIDDELHARNIS

Repaircafé

Op zaterdag 7 januari van 10.00 tot 12,30 uur staan de monteurs en naaisters weer klaar om bezoekers te helpen defect geraakte spullen weer gangbaar te maken en te repareren. Het repaircafé is in Kringloopwinkel Goed-voor-Goed, Simon Stevinweg 49, industrieterrein Middelharnis. In de winkel worden allerlei huishoudelijke goederen verkocht, zowel gebruikt als in zeer goede staat. Kijk voor meer informatie op: www.repaircafemiddelharnis.nl.

Landschappen schilderen

Vanaf 7 januari geeft de Melissantse kunstenaar Paul Kalishoek schilderles in het Diekhuus. Paul heeft meer dan 25 jaar wereldwijde ervaring en heeft onder andere schilderingen in het Het Archeon, Duinrell en de grootste muurschildering van de Benelux op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij veel ervaring met lesgeven. Tijdens de cursus leren de deelnemers landschappen schilderen, zo leren ze over perspectief, kleuren, compositie en sfeer. Op een eenvoudige manier kan iedereen z'n huis en omgeving schilderen. Tijdens de eerste les zullen er basisschetsen gemaakt worden en worden de eventueel aan te schaffen materialen besproken. De cursus bestaat uit twaalf lessen, de eerste is zaterdag 7 januari van 13.00 tot 15.00 uur. Deelname kost € 16,50 per les, materialen in overleg of zelf meenemen. Aanmelden en meer info: info@fantasticvisions.nl of kijk op www.fantasticvisions.nl

Decoratieve schildertechnieken

Naast de bovengenoemde cursus landschap schilderen is er ook een cursus decoratieve schildertechnieken. Daarbij leren de deelnemers verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om het interieur mooier te maken. Bijvoorbeeld om houten planken te schilderen op een gladde ondergrond. Deelnemers kunnen een eigen kastje meenemen die ze tijdens de cursus zelf leren decoreren. De cursus bestaat uit tien lessen, de eerste les is zaterdag 7 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur. De prijs is 16,50 per les, het materiaal kost € 5,00 per les. Kijk om aan te melden en voor meer informatie op: info@fantasticvisions.nl.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 12 januari is er van 19.30-22.00 uur breicafe in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Deelnemers moeten zelf materialen meenemen. De entree is € 1,50, dat is inclusief koffie/thee. Voor informatie kan er contact worden opgenomen met Ati Verwoerd: 06-40701181.

OUDDORP

Rommelmarkt

Zaterdag 7 januari is er van 9.30 tot 13.00 uur een rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde aan de Zuidweg. Er worden ook grote meubels, koelkasten, wasmachines, enzovoort aangeboden. De grote spullen staan in een aparte ruimte.

Themadienst

Op zondag 8 januari 2017 zal in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp de eerste themadienst van het nieuwe jaar plaatsvinden. Het thema is: Extreme makeover, de dienst begint om 9.30 uur. Het begin van een nieuw jaar biedt de mogelijkheid om verschillende dingen op een nieuwe manier aan te pakken. Misschien tijd voor een extreme makeover! De jaartekst voor 2017 spreekt van een God die alles nieuw kan maken: 'Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven' (Ezechiël 36:26). Dat gaat over een verandering en vernieuwing die niet ophoudt aan de buitenkant, maar die doorwerkt tot in het diepst van ons bestaan. Maar zijn we wel bereid om ons te laten vernieuwen door God? De gemeente wil in de themadiensten op een verrassende en creatieve manier ontdekken wat geloven betekent en stilstaan bij Gods boodschap voor ons leven. De voorganger is ds. Edwin de Jong.

OUDE-TONGE

Nieuwjaarsreceptie

Donderdagmiddag 5 januari van 16.00 tot 17.30 uur is de nieuwjaarsreceptie van stichting Zijn. Iedereen is welkom om de bijeenkomst in het Infocentrum bij te wonen, het adres is Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Kantoor ZIJN verhuist

Met ingang van 16 januari 2017 verhuist het kantoor van Stichting ZIJN in Oude-Tonge en het Vrijwilligerssteunpunt 't Punt naar het Wijkcentrum aan de Doetinchemstraat 27 in Middelharnis. Het telefoonnummer van het kantoor is (0187) 641344 en voor 't Punt: (0187) 640420. De activiteiten van ZIJN blijven gewoon doorgaan in Oude-Tonge en vinden plaats in Infocentrum, Bernhardstraat 27.

Tabletcafé

Vrijdag 13 januari is er van 13.30 tot 15.00 uur een tabletcafé in de Bibliotheek, die is te vinden in Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. Bezoekers kunnen ervaringen met elkaar delen en programmatips uitwisselen. Het is handig om een tablet mee te nemen. Ook mensen die overwegen om een tablet aan te schaffen zijn welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

STELLENDAM

Goedereninzameling

Op vrijdag 6 januari 2017 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië. De inzameling is van 18.30 – 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).