Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Mogelijkheden tot ontmoeting

Na de zomermaanden met een prachtige nazomer richten wij de aandacht op de herfst en winter. Blijven we thuis en verdoen wij de tijd met niks doen of wordt het kennis opfrissen/uitbreiden, wandelen of fietsen al dan niet met elektrische onder­steuning, of gaan wij op zoek naar ontmoeting? U hoeft deze 55+ krant maar in te zien en u zult merken, er wordt genoeg aangeboden om u in verleiding te brengen

.Vanuit Stichting Zijn kwam de vraag of ik, namens de PCOB Goeree-Overflakkee, een voorwoord wilde schrijven voor deze 55+ krant. De PCOB is een christelijke vereniging van en voor senioren, die uitstekend past in deze krant. Zij behartigt de belangen voor deze groep in de landelijke politiek en de afdeling Goeree-Overflakkee doet dat in de gemeentelijke politiek. Maar dat niet alleen, u kunt bij onze afdeling ook terecht voor de maandelijkse ontmoetingsmiddagen, met ontspan­nende, meer serieuze en nuttige onderwerpen. Ook organiseren wij één- en meerdaagse reizen én fietstochten. Bij dit alles staat de ontmoeting met elkaar centraal.

Mogelijkheden tot ontmoeting kunnen de relaties sterk beïnvloeden. Met andere woorden: wanneer er concreet meer aandacht is voor onderlinge ontmoeting, is de kans groot dat er meer contacten ontstaan en dat de eenzaamheid daardoor afneemt.

Toch zullen er onder de senioren ook mensen zijn die, door welke oorzaak dan ook, aan huis gebonden zijn. Hen wens ik kracht en sterkte van God toe en ik hoop dat ook zij een stukje ontmoeting mogen ervaren door middel van het 'omzien naar elkaar'.

In deze 55+ krant, behorende bij Eilanden-Nieuws, vindt u allerlei activiteiten die dit winterseizoen voor u worden georganiseerd, een scala aan mogelijkheden om uit te kiezen. Aan u de beslissing om deel te nemen en de ontmoeting met elkaar te zoeken.

Henny Grootenboer-Bijdevaate
Secretaris PCOB-GO

Afbeelding