Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Autoverkoper Servaas de Geus:

"Geen snelle praatjes ophangen, maar realistisch en eerlijk zijn"

NIEUWE-TONGE – Dat 'ie autoverkoper zou worden, vanuit een showroom zou werken, voor het automerk Volvo zou vallen, van tevoren hij had 't zo allemaal niet bedacht. Niettemin is dít wat van de 20-jarige Servaas de Geus, geboren en getogen Sommelsdijker, gezegd kan worden als 't over z'n werk gaat. Twee jaar geleden is hij z'n arbeidzame leven begonnen als autoverkoper bij Automotions te Nieuwe-Tonge, de bekende Volvo garage aan de Langeweg, net buiten 't dorp. En vorige maand, in 't begin van de vakantieperiode, spraken we met hem over z'n vak.

Terwijl de ochtendzon de buitentemperatuur al tropische waarden laat noteren, zit Servaas met een jong stel in een verkochte Volvo, die juist nu afgeleverd wordt. Een aantal dingen rondom de auto wordt nog even uitgelegd en toegelicht. En met de persoonlijke aandacht die de jonge autoverkoper z'n klanten geeft, gaan laatstgenoemden weldra met hun pas gekochte voertuig de wijde wereld in. Intussen smaakt de koffie die de Nieuwe-Tongse Volvo dealer serveert uitstekend. En als Servaas gereed is om iets over z'n vak te gaan vertellen, merk je al gauw dat in hem een rustige, vriendelijke en integere autoverkoper schuilt die bij je aan tafel zit.

Imago

Dat laatste is wat Servaas betreft ook het imago dat hij aan zijn beroep wil geven. "Je moet vóór alles en ín alles gewoon eerlijk zijn. Geen snelle praatjes ophangen, maar realistisch zijn in wat je vertelt, daar helemaal achter kunnen staan én persoonlijke aandacht in je klant steken, een relatie met ze opbouwen waarin over en weer sprake is van vertrouwen. Wat mij betreft zijn dat de kneepjes van het vak. "Een auto is immers niet zó maar een aankoop. Daar groei je naartoe, er speelt emotie in mee, je hebt er soms jarenlang voor gespaard."

Passie

Dat laatste kent hij trouwens zelf ook. Als ventje al had hij interesse in auto's en wanneer er thuis sprake van was dat er een andere auto gekocht ging worden, was híj 't die van uiteenlopende automerken allerhande informatie verzamelde.
Toch was het niet vanwege z'n interesse in auto's dat 'ie in deze branche werkzaam werd. Het vloeide voort uit de stage die hij bij Automotions liep voor z'n verkoopopleiding. Het showroomwerk beviel Servaas zo goed en de klik over en weer was van dien aard dat er een dienstverband uit voort kwam. En nu, precies twee jaar later, kan Servaas niet anders zeggen dan dat het automerk Volvo hem helemaal te pakken heeft. En hij vertelt waarom.

Veiligheid

"De kwaliteit, en nóg meer de veiligheid van deze auto's, is van zo'n hoog niveau dat, wanneer klanten eenmaal Volvo zijn gaan rijden, ze nooit meer anders willen. 'Deze auto's rijden geweldig en mankeren nooit wat!' horen we klanten steeds zeggen. En inderdaad, als je ziet met welke hoge kilometerstanden we hier Volvo's op de brug krijgen voor normaal onderhoud, ze blíjven gewoon gaan. En 't is natuurlijk ook zo: wat heb je aan een wagen met bijvoorbeeld een 400 pk motor, maar hij is niet veilig?" Terwijl hij vertelt loopt Servaas naar één van de Volvo's in de showroom, doet er de motorkap van open en vertelt: "Kijk, hier zit een voetgangersairbag. Daar heb je als inzittende van de auto niet direct wat aan, maar wanneer je een voetganger aanrijdt en je die op de motorkap krijgt, komt hier een voetgangersairbag tevoorschijn die de ongelukkige wandelaar 'zacht' opvangt en daarmee zo veel mogelijk letsel voorkomt. Specifiek Volvo om zó auto's te maken. Daardoor ben ik in de twee jaar dat ik hier werk overtuigd Volvo liefhebber geworden, eigenlijk net als onze klanten", constateert Servaas lachend.

Internet

In hoeverre ondervind je als autoverkoper de invloed van internet bij klanten?
"Je merkt dat vooral aan de productkennis die klanten al hebben als ze bij je binnenkomen, zeker de jongere generaties. Over de auto die ze op 't oog hebben doen ze op internet vooraf heel veel info op, zodat ze daarover eigenlijk het nodige al weten. Waar klanten voor binnenkomen is feitelijk alleen nog een proefrit en een prijsvoorstel."
"Daarnaast is het zaak dat je als autobedrijf op je website de verkoopvoorraad up-to-date hebt staan, met de auto's tiptop in orde erop, gewassen en wel en vanuit uiteenlopende gezichtspunten gefotografeerd. Een digitale showroom dus, da's ook de invloed van internet."
"Maar prijsvechtende klanten, die met verkoopprijzen binnenkomen waarvoor ze 'dezelfde' auto bij een ander autobedrijf te koop hebben zien staan en je daartegen uit willen spelen, daar hebben we hier vrijwel geen last van. Het zijn toch vooral mensen die voor de persoonlijke aandacht en de kwaliteit en veiligheid van het product gaan dat we verkopen en bewust híervoor klant bij ons willen zijn of blijven. Dan heb je misschien ongemerkt toch een ander publiek."

Inruilen

Even iets anders: een inruilprijs, hoe bereken jij die?
"Daar hebben we hier een systeem voor, ontwikkeld door CarCollect, één van de Automotions bedrijven. Het is een online taxatiemodule waarin je de gegevens van een in te ruilen auto invoert: merk, model, bouwjaar, kilometerstand, de staat waarin de auto verkeert, je maakt foto's van de auto en zet die ook in het systeem en dan volgt daar als richtlijn een inruilwaarde uit. Natuurlijk kijk je nog verder, naar nog andere dingen die mede van invloed kunnen zijn op de inruilwaarde, maar de richting die het systeem geeft zet er wel het belangrijkste stempel op."

Populair

Zijn er auto's die, om welke reden dan ook, extra populair zijn?

"Ja, vorig jaar bijvoorbeeld waren het vooral de auto's met fiscaalvriendelijke voorwaarden die heel goed verkochten, dus auto's van de zaak met lage bijtellingen voor de Inkomstenbelasting. Voor ons eigen merk Volvo zijn dit jaar heel erg de auto's in trek die van een luxere basisuitvoering zijn voorzien. In combinatie met de prijsklasse waarin 'ie zit én de recente facelift die hij onderging, is daarmee de V40 nog altijd een heel populaire auto."

Een volgende klant komt de showroom binnen, zo te zien een vader en drie kinderen, in vakantiekleding gestoken. Ze kwamen "eens even kijken". De gloednieuwe schitterende V90 had vaders speciale interesse. Maar de overige modellen ook, want over welke 't ook gaat, ze zijn allemaal even Volvo!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding