Afbeelding
Foto:

Rij-impressie Peugeot 2008

Kleine reus

Minder crossover, meer SUV. Dat hoor je steeds vaker en ook Peugeot gaat daarin mee. De vernieuwde 2008 oogt nu veel stoerder en volwassener, maar is gelukkig nog steeds zo speels als een kind.

De vernieuwde Peugeot 2008 heeft een compleet nieuwe voorzijde. De neus is wat hoger, de motorkap wat vlakker en de grille groter. Samen met de zwarte wielkastranden en optische trucjes om de auto hoger te doen lijken, heeft de 2008 het onmiskenbare silhouet van een SUV. Het compacte model heeft daarmee een stoerdere uitstraling. Precies wat veel mensen willen.

De Peugeot 2008 wist ons eerder al te overtuigen. Het interieur met dat kleine stuurtje, de materialen, de ruimte en allerlei andere zaken waren al prima in orde. We nemen het Peugeot dan ook niet kwalijk dat binnenin vrijwel niets is veranderd. Tenzij je de GT Line-uitvoering bestelt. Die is nu aan het aanbod toegevoegd en behalve sportieve exterieurdetails krijg je ook mooie bekleding en rode stiksels in het interieur.

Het kleine stuurtje in combinatie met het lage voertuiggewicht vanaf 1.045 kilo en de strakke wegligging doet wat met je als bestuurder. De Peugeot 2008 reageert lekker direct en is vrij speels in bochten. Het is bijzonder plezierig om mee rijden, zeker als je kiest voor de 96 kW (130 pk) sterke 1.2 driecilinder turbobenzinemotor die voor het eerst in de 2008 wordt geleverd. De 1.6 BlueHDi met 88 kW (120 pk) is in Nederland de enige dieselversie. De vernieuwde Peugeot 2008 is leverbaar vanaf 18.200 euro.