Afbeelding
Foto:

Happen en Trappen
Fietsen van restaurant naar restaurant

De zomer is een heerlijke tijd van het jaar om er met de fiets op uit te trekken. Het wordt nog lekkerder door te kiezen voor de combinatie Happen en Trappen. Daarbij gaat de route van restaurant naar restaurant. Bij iedere stop wordt er een andere gang voorgeschoteld, die samen een compleet diner vormen. Op het eiland zijn er twee routes. Tongstrelend Goeree-Overflakkee en Authentiek Ouddorp. De routes zijn bijna vijftig kilometer lang. Maar door alle stops zijn de tochten ook voor wat oudere kinderen prima vol te houden.

De route 'Tongstrelend Goeree-Overflakkee' begint in Oude-Tonge. In Hotel-Restaurant Lely op de Kaai wordt u ontvangen met koffie en wat lekkers. Daarna begint het avontuur. De route gaat via Herkingen, Melissant, Middelharnis en Nieuwe-Tonge terug naar het startpunt. Bij de route Authentiek Ouddorp maken deelnemers kennis met bekende en onbekende locatie in en rond de badplaats.

Liever kennismaken met een regio buiten Goeree-Overflakkee? Dat kan, Happen en Trappen is een landelijk concept. Er zijn 140 routes in het hele land en er nemen ruim 650 restaurants deel aan het concept. Alle routes kosten € 39,95 per persoon. Kijk op www.happenentrappen.nl voor meer informatie.

Kader: Zo ziet een dagje Happen en Trappen eruit:
1. Ontvangst met koffie en gebak (10.00-11.00 uur).
2. Trappen naar het voorgerecht.
3. Op naar een smakelijk soepje.
4. Een heerlijk hoofdgerecht (vlees, vis of vegetarisch).
5. Laatste stop: het dessert.
6. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u weer terug bij het startpunt.