Afbeelding
Foto:

Kia Niro verzet hybridebakens

Kia maakt haast met de ontwikkeling van hybridemodellen voor Europa. Onlangs presenteerde het merk niet één, maar twee gloednieuwe modellen. Ze belanden nog dit jaar in de showroom van de dealers. Behalve de Optima Plug-in Hybrid, zet Kia ook de stoere Niro in de schijnwerpers: een crossover met een onconventioneel 'hybride-design'.

Het segment van de compacte SUV's en crossovers is de laatste jaren explosief gegroeid. Vrijwel elk merk heeft een hoge, robuuste B-/C-segmenter op het menu. Kia nu dus ook. Maar in combinatie met een zuinige hybride aandrijflijn, die volgens de voorlopige tests slechts 89 gram CO2/km uitstoot, zijn er niet veel. De Kia Niro neemt dan ook een unieke positie in binnen de klasse voor hybride-elektrische auto's en crossovers. Oók vanwege het feit dat hij 1.300 kg mag trekken.

In de Kia Niro werken een 1,6-liter GDI viercilinder benzinemotor en een elektromotor optimaal samen. Samen leveren ze 141 pk en 264 Nm. Een zestrapsautomaat met dubbele koppeling is standaard. Net als de overige Kia-modellen wordt de Niro leverbaar met een uitgebreide reeks rijassistentiesystemen, waaronder dodehoekdetectie, actieve rijbaanassistentie, adaptieve cruisecontrol en intelligente remassistentie (AEB).