Afbeelding
Foto:

Innovatieve techniek
Volkswagen Tiguan

De gloednieuwe Volkswagen Tiguan staat vanaf het Pinksterweekend in de Nederlandse showrooms. De stoere en innovatieve SUV is een verkoopsucces, want nog voordat hij in Nederland arriveerde, zijn er al ruim 1.000 exemplaren verkocht.

De nieuwe Tiguan zit vol met nieuwe snufjes. Zoals Active Info Display, het interactieve digitale instrumentarium. Ook zijn er veel online mogelijkheden voor de diverse infotainmentsystemen. De Tiguan is via App Connect te koppelen met zowel Android- als Apple-telefoons. Apple CarPlayTM is ook geïntegreerd. Het optioneel beschikbare Volkswagen online service Guide & Inform biedt handige diensten zoals verkeersinformatie en info over de nabijheid van tankstations, parkeergarages, etc. Met de Media Control app zijn infotainment-functies ook via een tablet te bedienen. Ook nieuw zijn automatische airconditioning met 3-zone-temperatuurregeling en een groot panoramisch schuif-/kanteldak. En wat denkt u van stoelen met een massagefunctie? Andere snufjes zorgen voor de veiligheid. Zoals de vermoeidheidsherkenning en de adaptive cruiscontrol, dat zorgt automatisch voor voldoende afstand met voorgangers.

De nieuwe Tiguan is leverbaar vanaf 28.790 euro, waarmee zijn vanaf-prijs 4.000 euro lager is dan die van zijn voorganger.