Even de gedachten verzetten

De grote schoolvakantie is reeds begonnen in onze regio. Er zijn al veel plannen gemaakt om op vakantie te gaan, ver weg of dichtbij. Maar ook als u thuis blijft op het mooie Flakkee is er genoeg om van te genieten. Het is ook nodig om regelmatig afstand te nemen van het werk en even de gedachten te verzetten. Om zo nieuwe ideeën op te doen en er weer met frisse moed tegenaan te gaan.

De tijd vliegt voorbij, we hebben het ledenreisje alweer achter ons liggen, Schiedam was onze bestemming. We mogen terugzien op een geslaagde, zonnige dag. Vooruitkijkend zie ik in mijn agenda 21 september staan, de VBGO najaarsborrel. Zet deze datum alvast in uw agenda, verdere informatie volgt!

Voor u ligt het nieuwe magazine, het thema is Agrarisch. De agrarische sector is van oudsher een belangrijke pijler voor onze lokale economie, vele mensen vinden direct of indirect werk in deze sector. We weten allemaal dat de Europese regelgeving het er niet gemakkelijker op maakt om er nog een goede boterham in te verdienen. De prijzen staan onder druk, het weer speelt regelmatig parten. Kortom, een grote uitdaging!

De agrariërs zelf gaan de uitdaging aan, door nieuwe initiatieven te ontwikkelen die passen bij de huidige tijdsgeest. Enkele van de vele voorbeelden zijn: Westhoeve Potatoes die naast de distributie van aardappels ook haar eigen patat maakt en verkoopt aan horeca en zakelijke partijen en Geitenboerderij de Mekkerstee wiens kazen internationaal worden bekroond en steeds breder verkrijgbaar zijn.
Reden genoeg om de agrarische sector te omarmen, en er samen voor te blijven zorgen dat de "boeren kunnen blijven dorsen".