De nieuwe stichting SRGO

Het heeft allemaal te maken met (rekening houdend met taakstellende bezuinigingen) in een door de gemeente ingezette en in tijd en besluitvorming slepende voorbereidende fase om tot een overkoepelende organisatie (stichting) Sport & Recreatie te komen. Een stichting die behalve het samengaan van zwembaden ook de multifunctionele accommodaties op het eiland onder haar hoede zou krijgen en daarmee een basis legt voor het in stand houden van maatschappelijke voorzieningen in de gemeente.

Door Jaap Ruizeveld

In juni van dit jaar besloot het college om één eilandelijke organisatie te vormen voor het beheren en exploiteren van de zwembaden per januari 2017. De raad stelde in september een krediet beschikbaar voor aankoop van zwembad De Gooye. Hierdoor kon de stichting definitief worden gevormd. Een stuurgroep met vertegenwoordigers van de gemeente en de zwembaden deed het voorbereidende werk.

Opdracht

Het college van burgemeester en wethouders stemde vorige week definitief in met het verstrekken voor een periode van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017 van een opdracht aan de stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee. Deze opdracht omvat het beheer van de twee grote multifunctionele accommodaties Grutterswei in Oude-Tonge en Dorpstienden in Ouddorp en de twee kleinere buurtaccommodaties Oostdam in Goedereede en 't Haegse Huus in Stellendam conform voorwaarden en condities tot verhuur en de prestatiesubsidie. Dit inclusief een evaluatie van deze exploitaties uiterlijk op 1 oktober 2017. De gemeente stelt een krediet beschikbaar om een deel van de inventaris van Grutterswei en Dorpstienden over te nemen. Als uit de evaluatie zou blijken dat exploitatie binnen de beschikbare budgetten niet mogelijk is, dan wordt naar een oplossing gezocht. De gemeente staat in ieder geval garant en draagt verantwoordelijkheid voor eventuele financiële risico's.

Persbericht

In een gemeentelijk persbericht dat vrijdagmiddag is uitgebracht staat: " De stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee bestaat o.a. uit mensen uit stichting Olympia (Staver), stichting de Gooye en het zwembad 't Zuiderdiep. De stichting gaat een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van het kwalitatief faciliteren, organiseren en stimuleren van sport en secundair cultuur. Dit samen met inwoners, huidige gebruikers en anderen. De kracht van verbinden is leidraad. Het gaat daarbij om efficiënter gebruik van bestaande middelen".