Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Kees van der Staaij signeert eigen boek in Sommelsdijk

SOMMELSDIJK – Het is geen dagelijkse bezigheid voor hem, het signeren van boeken, maar deze maand heeft hij in den lande toch al verschillende signeersessies gehad: Tweede Kamer SGP fractievoorzitter Kees van der Staaij. Afgelopen vrijdagavond was hij hiervoor ook te gast bij Boekhandel Van der Boom te Sommelsdijk, waar hij voor kopers van zijn nieuwe boek 'Goede gesprekken' hun exemplaar voorin van een handtekening voorzag.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Het boek, uitgegeven door Prometheus in Amsterdam, verscheen in november en beleeft in vier weken tijd zijn vierde druk. In 'Goede gesprekken' verhaalt Van der Staaij tien ontmoetingen met mensen die indruk op hem hebben gemaakt, die voor het vormen van meningen hem iets te zeggen hadden. Onder hen zijn vader, opperrabijn Jacobs, of relatietherapeut Grethe van Duijn, maar ook cabaretier Claudia de Breij. Met hen, en anderen, voerde Van der Staaij inspirerende gesprekken en daarvan doet hij in zijn nieuwe boek verslag.
Boekhandel Van der Boom slaagde erin om de SGP-voorman naar Goeree-Overflakkee en naar zijn winkel te halen. En diverse belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik, niet alleen om voor € 16,95 een exemplaar van 'Goede gesprekken' aan te schaffen, met voorin een handtekening van de auteur-politicus, maar ook om een persoonlijke ontmoeting en een kort gesprek met hem te hebben. Dit werden geen politieke verhandelingen, maar wel klonken veel woorden van waardering aan het adres van Van der Staaij voor de wijze waarop hij zijn werk in de Kamer verricht. Wie niet in de gelegenheid was om vrijdagavond naar de boekhandel te gaan maar toch graag een persoonlijk gesigneerd exemplaar had, kon bij Van der Boom een bestelling plaatsen. De boekhandel zorgde er dan voor dat Van der Staaij ook die boeken van een handtekening voorzag. En het moet gezegd: het waren vooral de bestelde exemplaren, verscheidene stapels waren 't, die hij vrijdagavond signeerde. En natuurlijk, de komende en gaande man en vrouw, díe gingen voor. 'Veel leesgenoegen!' schreef hij dan, daaronder zijn handtekening en tot slot de datum van 23 december. En met een handdruk overhandigde hij deze exemplaren aan hun nieuwe eigenaren.

Afbeelding