Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

'Vrienden van de Rijks-HBS/RGO'

MIDDELHARNIS - Het bestuur van de 'Vrienden van de Rijks-HBS/RGO' brengt voor de 23e keer voor haar leden een prachtig in kleur uitgevoerd blad uit.

De vereniging werd opgericht in 1993 naar aanleiding van het 75-jarig jubileum van de school in 1992. Doel van de vrienden is om oud-leerlingen een band te laten houden met hun school. Dit realiseert het bestuur door het jaarlijks uitbrengen van een blad voor de aangesloten oud-leerlingen en -docenten.
In september 2017 viert de RGO het 100-jarig jubileum. Het hoogtepunt voor oud-leerlingen en -docenten zal de reünie op zaterdag 9 september zijn..
Het thema van het blad 2016 is 'Sport'. Oud-leerlingen met een passie voor sport schrijven over hun sportprestaties waarvoor de basis op school werd gelegd. De verhalen gaan over het deelnemen aan de Elfstedentocht, de Olympische Spelen, de Whitbread Round the World Race en de 100e 4-Daagse van Nijmegen. Maar ook het verhaal van een lerares die wereldkampioen wielrennen werd en van een oud-leerling die de Parijs-Dakar rally volgde.

Oud-leerlingen kunnen het blad in hun bezit krijgen door lid te worden van de 'vrienden'. Aanmelden als lid kan op het e-mailadres: vriendenvanderijks@gmail.com Het lidmaatschap bedraagt € 12,50 per jaar.