De drie dochters van Jan Hameeteman slaan de eerste paal.
De drie dochters van Jan Hameeteman slaan de eerste paal. Foto: Adri van der Laan

Eerste paal voor nieuw onderkomen JARO Grondwerken & Kraanverhuur

STELLENDAM – Vorige week dinsdag werd de symbolische eerste paal geslagen voor de nieuwe vestiging van het nu nog in Ouddorp gevestigde JARO Grondwerken & Kraanverhuur. Het bedrijf verhuist komend jaar naar Stellendam.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Honderden mensen uit de kring van familie en relaties waren aan het eind van de middag naar het terrein gekomen waar JARO zich gaat vestigen. En onder het toeziend oog van dit publiek klaarden de drie dochters van directeur Jan Hameeteman de klus om de eerste paal te slaan. Het terrein waar het bedrijf dit jaar haar onderkomen zal vinden ligt op het Bedrijventerrein Korteweg, direct langs de N57.

Het was een tevreden Jan Hameeteman die de aanwezigen welkom kon heten. Hij was dankbaar dat er een mooie plaats is gevonden voor zijn bedrijf, dat in de afgelopen jaar enorm is gegroeid. De planvorming voor de bedrijfsverplaatsing vanuit Ouddorp naar Stellendam is niet eenvoudig geweest, maar nu is het bedrijf volgens de ondernemer op een "mooie locatie" terechtgekomen.

Een prachtige locatie vond ook wethouder Frans Tollenaar. Hij schetste in zijn toespraak de groei van het bedrijf. "Als je als boer begint en er wat anders bij gaat doen en uitgroeit tot een bedrijf waar zestig mensen in dienst zijn, dan is dat een mooie prestatie". De gemeente heeft er volgens de wethouder alles aan gedaan om gezamenlijk met het bedrijf een mooie plaats te vinden voor de onderneming. Hij feliciteerde JARO dan ook van harte met de nieuwe locatie.

Het is de bedoeling dat in de zomer van komend jaar de bedrijfsverhuizing plaats zal kunnen vinden. Het bedrijf is nu nog gevestigd aan de Stoofweg in Ouddorp.