Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Marathonbingo

Donderdag 29 december wordt weer de marathonbingo in de Victoriahal aan Philipshoofjesweg 57a gehouden. Natuurlijk wordt er weer gezorgd voor iets lekkers te eten. Dit is gratis als u alle ronden meespeelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u wel mee eten, dan betaalt u daar € 10,- per persoon voor. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan open om 15.00 uur. Opgeven kan tot en met zaterdag 24 december bij een van de volgende telefoonnummers: 493186 of 487170 of 0620213165.

Koffieochtend

In een ontspannen sfeer mensen ontmoeten en samen een kopje koffie drinken? Dat kan tijdens de koffieochtend in 't Reginahof op dinsdag 27 december van 10.00 tot 12.00 uur. Bezoekers kunnen ook een spelletje spelen of, in overleg, iets creatiefs gaan doen. Voor de koffie wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Kerstnachtdienst

Op kerstavond vindt in de kerk aan de Ring in Dirksland de jaarlijkse Kerstnachtdienst plaats. Het thema zal zijn; 'tussen kerst en kitsch' . Tussen alle mooie kerstversiering en gezelligheid kan er een bijzonder waardevolle ontdekking worden gedaan. De organisatie is in handen van de Hervormde Gemeente Dirksland. Medewerking wordt verleend door de plaatselijke Muziekvereniging Amicitia, dominee Hoolwerf, Andrea Stribos en in het bijzonder de Lailly Voices. Iedereen is welkom op zaterdagavond 24 december, aanvang 21.00 uur (kerk open vanaf 20.30 uur) in de Hervormde Kerk aan de Ring.

GOEDEREEDE

Verkoping Tabitha

Zaterdag 31 december bakken leden van de vrouwenvereniging oliebollen aan de Middelweg 2 bij de fam. Slingerland. Er zijn ook enkele verkooptafels, met onder andere advocaat, jam, aardbeien op sap, cake, koekjes, zakjes drop en fotokaarten. De verkoping is van 9.00 tot 12.00 uur. Er kan ook worden besteld via de email, het adres is hg.slingerland@kliksafe.nl. 10 oliebollen voor € 7.50 en de appelbeignets zijn € 1.50 per stuk. De opbrengst is voor de Hersteld Hervormde gemeente te Goedereede.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Polivak

De laatste uitzending van het radioprogramma Polivak is op donderdag 22 december, vanaf 19.00 uur. Verslaggever Jan van Gurp gaat in gesprek met het raadslid Jaap Willem Eijkenduijn. Hij is voorzitter van de fractie van de PvdA, de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. Met hem zal het afgelopen jaar worden geëvalueerd. De uitzending is te beluisteren bij Rtv Slogo, de herhaling is op dinsdagmorgen, vanaf 9.00 uur.

Collecte MS Fonds

Tijdens de landelijke collecteweek van het Nationaal MS Fonds in november is er op Goeree-Overflakkee € 9.888,45 opgehaald. De collecte is de belangrijkste bron van inkomsten voor het Nationaal MS Fonds. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om te investeren in het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS én in innovatieve onderzoeken om MS te genezen. Het Nationaal MS Fonds bedankt alle gevers voor hun bijdrage en alle collectanten en collecte-coördinatoren voor hun inzet. Collectant gemist? Ga naar www.mscollecte.nl en doneer online. Het is ook mogelijk om een donatie over te maken op giro 5057 (NL 92 INGB 000000 5057) of sms STOPMS naar 4333 en doneer eenmalig €2.

HERKINGEN

Volkskerstzang

Op zaterdag 24 december is er een Volkskerstzang in de Hervormde Kerk van Herkingen aan de Scharloodijk. Aanvang 19.00 uur, de kerk is open om 18.30 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te komen zingen en het kerstevangelie te horen. Na afloop staat de chocolademelk klaar.

LANGSTRAAT

Kerstviering

Op Tweede Kerstdag is er een gezellige laagdrempelige kerstbijeenkomst in de Ned. Herv. Kerk in Langstraat Nr. 12 (1 km. voorbij Achthuizen) Het kleine maar intieme gebouw staat dan weer open voor iedereen, groot en klein, ongeacht woonplaats of geloofsleven, die het fijn vindt een extra invulling te geven aan de kerstbeleving. Het thema dit jaar is 'Beloofd is beloofd'. Dit wordt ingevuld door middel van samenzang, korte voordrachten en gedichten en een kort kerstverhaal met ondersteunende beelden. In de pauze is er koffie, thee en frisdrank met iets erbij. De toegang is vrij, er zijn geen vaste plaatsen. Wel wordt er, net als vorig jaar, een collecte gehouden, die is bestemd voor Veldwerk G-O. Aanvang 10.00 uur, de kerk is open vanaf 9.45 uur. Halverwege is er een pauze, sluiting rond half 12.

MIDDELHARNIS

Oliebollenverkoop

De jaarmarktcommissie van de hervormde gemeente te Middelharnis gaat op oudejaarsdag oliebollen bakken. De opbrengst is bestemd voor Trans World Radio, een internationale onafhankelijke radio-zendingsorganisatie dat programma's uitzendt in meer dan 230 talen en dialecten. De oliebollen kunnen besteld worden door middel van een mail naar: oliebol@ziggo.nl. De oliebollen kosten 75 cent per stuk en 10 voor € 7,00. Op oudejaarsdag kan de bestelling van 10.00 tot 13.00 uur opgehaald worden bij de Hoeksteen Ring te Middelharnis.

OOLTGENSPLAAT

Oliebollenactie

Er kunnen weer oliebollen en appelbeignets worden besteld van echte bakker ten Hove uit Nieuwerkerk. De oliebollen kunnen op zaterdag 31 december tussen 9.00 en 11.30 uur afgehaald worden in de schuur van de fam. Okker aan de Stoofstraat nr. 26. Bestellen kan tot 28 december bij de familie Duim, tel 632873, jhjduim@hetnet.nl, of bij familie Okker tel. 631692 tfokker@hotmail.com. De opbrengst is voor de Hersteld Hervormde Gemeente .

OUDDORP

Nieuwjaarsreceptie

Woensdag 4 januari is er een Nieuwjaarsreceptie bij de 55+ club in de Dorpstienden. Belangstellenden zijn om 14.00 uur van harte welkom om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en Job Padmos komt een verhaal vertellen. Kortom, het belooft weer een gezellige middag te worden. Graag van tevoren aanmelden i.v.m. de inkoop. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 28 januari zijn er geen activiteiten en 11 januari is er weer een sjoelcompetitie.

Kerstavond

Op kerstavond 24 december organiseert de Gereformeerde Kerk Ouddorp twee diensten in de kerk aan de Dorpstienden 15. Om 18.30 uur start de kinderkerstmusical " De reis van je leven". Deze kerstmusical is voor jong en oud en wordt gespeeld door voornamelijk kinderen. De deur is open vanaf 18.00 uur. De collecte is ten behoeve Compassion/Marijn Nap. Marijn heeft zich als doel gesteld een muskathlon te lopen om op die manier geld in te zamelen voor Compassion. Om 22.00 uur start de kerstnachtdienst waaraan o.a. wordt meegewerkt door het Oecumenisch koor Goeree-Overflakkee, onder leiding van Henk Oosthoek. De voorgangster is Jet Roodnat. De deur is open vanaf 21.15 uur. De collecte van deze dienst is voor inloophuis de Boei.

Tabletcafé

De bibliotheek organiseert op vrijdag 30 december van 15.00 tot 16.30 uur een tabletcafé voor alle gebruikers van een iPad of een andere tablet. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers ervaringen met elkaar delen en programmatips uitwisselen. Het is handig om een tablet mee te nemen. Ook mensen die nog geen tablet hebben, maar wel geïnteresseerd zijn mogen aanschuiven.

Kerstzangavond

Op zaterdag 24 december organiseert het Christelijk Ouddorps Mannenkoor haar traditionele Kerstzangavond. Naast het eigen mannenkoor zal ook het Delta Mannen Ensemble een aantal liederen ten gehore brengen. Beide koren zullen zowel afzonderlijk als gezamenlijk optreden, beide staan onder leiding van dirigent Dinant Struik. Het orgel wordt bespeeld door Willem den Boer en Jan Rozendaal. Ook de violiste Rebecca van Zandwijk hoopt weer aanwezig te zijn. Er is ook gelegenheid voor samenzang met de gemeente. De meditatie zal verzorgd worden door de eigen predikant Ds. D. Zoet. De avond is in de Eben Haëzerkerk aan de Diependorst 18b en begint om 19.30 uur, deuren open vanaf 19.00 uur. Er zal een collecte worden gehouden voor het fonds Kerkbouw.

Kerstnachtdienst

De Doopsgezinde Gemeente Ouddorp kijkt uit naar de Kerstdiensten te vieren, het thema is dit jaar 'Tegenlicht'. Op 24 december zijn er twee Kerstnachtdiensten. De eerste dienst, die om 20.00 uur begint, is een levendige Kerstnachtdienst met medewerking van het gospelkoor. Er worden oude en nieuwe liederen gezonden, de boodschap van Kerst wordt verteld en het licht wordt doogegeven. De tweede dienst begint om 22.00 uur en is wat klassieker in de toonzetting. Traditionele Kerstliederen en klassieke muziek met harp en fluit wisselen elkaar af. Voorganger in beide diensten is ds. Edwin de Jong. Op Eerste Kerstdag is er om 10.00 uur een feestelijke en afwisselende Kerstdienst voor jong en oud. Op Tweede Kerstdag worden de Kerstvieringen om 10.00 uur afgesloten met een zangdienst, waarin veel bekende Kerstliederen worden gezongen. Meer informatie staat op www.doopsgezindouddorp.nl.

OUDE-TONGE

Nieuwjaarsreceptie ZIJN

Vrijwilligers, personeel en bezoekers van Stichting ZIJN worden uitgenodigd voor een nieuwjaarsborrel. Deze middag kunnen bezoekers elkaar de hand schudden en elkaar alle goeds toewensen voor het komende jaar. Deze nieuwjaarsborrel wordt op donderdagmiddag 5 januari 2017 gehouden in 't Infocentrum, Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. De middag is van 16.00 uur tot 17.30 uur.

Kantoor ZIJN gesloten

Het kantoor van Stichting ZIJN is gesloten van 26 december 2016 t/m 2 januari 2017. Woensdag 3 januari is het kantoor weer geopend vanaf 8.30 uur.

Sommelsdijk

Kerst bij Lachai Roï

In het Prieel van De Staver zijn er op 24 december twee kerstnachtdiensten van de Evangelische gemeente Lachai Roï. Bezoekers kunnen kiezen of ze om 19.30 of 22.00 uur de dienst bij willen wonen. Op kerstochtend is er een ochtenddienst om 11.00 uur. "Deze kerstochtend willen wij jou meenemen in het verhaal van een leven vol genade. Kom en ontdek wat de geboorte van Jezus vandaag de dag voor jou betekent!"

Kerst Exoduskerk

De Exoduskerk viert het geheim van de menswording van God in haar kerstdiensten op 24 en 25 december.De viering op kerstavond is met mooie muzikale ondersteuning van Piet Westhoeve op orgel en piano en een koperensemble van Sempre Crescendo en met medewerking van koperblazers Erik Akershoek en Dorien Padmos. Het thema is: 'Goeie genade! God wordt mens'. De voorganger is ds. René Silvis. Muziek vanaf 21.45 uur. Aanvang 22.00 uur. Na afloop is er de traditionele warme glühwein. Voor de viering op kerstmorgen wordt in het kielzog van de herders iedereen uitgenodigd: Maak het mee! Het licht dat is geboren, zo kwetsbaar als een kind – God laat hier van zich horen: zijn liefde overwint. Het orgel wordt bespeeld door Mathijs van Ledden. De Cantorij zingt onder leiding van Johan van Broekhoven. De voorganger is ds. Gerda Silvis-Andringa. Aanvang 10.00 uur. Na afloop is er koffie.

Volkstuin zoekt tuinier

Aan de Molenweg te Sommelsdijk heeft vereniging Klein Grondbezit Sommelsdijk"een volkstuinencomplex. Een aantal van deze tuinen zoekt nog een nieuwe gebruiker. De tuinen hebben een oppervlakte van 200 en 400 vierkante meter. Het tuinencomplex ligt in het landelijk gebied van Sommelsdijk. Tuinieren is genieten van zelf geteelde groente en fruit en is tevens een gezonde manier van bewegen. Neem voor meer informatie contact op met secretaris Bram Grit: 0187 483253, of kleingrond.sd@chello.nl. De website is www.kleingrondbezitsommelsdijk.nl.

Kerst in de Emmauskerk

Op zaterdag 24 en zondag 25 december worden de Kerstdiensten van de Emmauskerk te Middelharnis weer gehouden om respectievelijk 22.00 uur en 10.00 uur. Het thema van de kerstnachtdienst is: 'In-en uitzoomen op de voederbak!' En voor de Kerstmorgen: 'beloofd is beloofd – het geschenk uit de hemel!' In de kerstnachtdienst is er medewerking van de Cantorij o.l.v. Emmy Lingen-van Veen en organist Peter Jordaan. In de Kerstmorgendienst is er begeleiding door het combo van de Emmauskerk. De commissie eredienst en verschillende jongere en oudere gemeenteleden dragen hun steentje bij op velerlei wijzen. Voorganger in beide diensten is Ds. Leen Jan Lingen. Wees op tijd aanwezig! Zie voor meer info: www.emmauskerkmiddelharnis.nl.

Stellendam

Kinderkerstfeest

Zaterdagavond 24 december is vanaf 18.15 uur het kinderkerstfeest op het kerkplein aan de Bosschieterstraat. De kinderen beginnen met knutselen, daarna wordt er gezongen en wordt het eeuwenoud kerstverhaal verteld. Alle kinderen zijn welkom, net als hun vriendjes, ouders en andere belangstellenden.