Het uitdelen van appels en water aan eind Mannenpad.
Het uitdelen van appels en water aan eind Mannenpad. Foto: Adri van der Laan

Smokkelwandelroute scoort op alle fronten

OUDDORP - "Leuk en spannend. Een prachtig goed doel om je voor in te zetten en voor jong en ook voor al wat ouderen een heerlijk ontspannend gebeuren in het duister. Voor hele gezinnen een familie-uitje. In groepen of gewoon gezellig met zijn tweetjes".

Tekst en foto's: Jaap Ruizeveld

Dat waren de uiterst positieve reacties van 170 deelnemers aan de wandelroute die vrijdagavond werd georganiseerd ten bate van het Prinses Beatrix Spierfonds. Dit als support voor onderzoek naar mogelijkheden om SMA de wereld uit te helpen. Het bleek een succes. De smokkeltocht leverde het mooie bedrag op van 661,50 euro.
De organisatie had een heuse smokkelroute van 7,5 kilometer uitgezet door de directe omgeving van de dorpskern. Uitgerust met zaklampen ging men vanaf slijterij The Old Smuggler aan de Achterweg op stap om uiteindelijk - na passages langs en door weilanden -, over het Mannenpad en het natuurgebied De Kleistee, aan te komen in het Kraaijenest van Zalencentrum Dorpstienden, waar een broodje en soep gereed stonden. Onderweg waren er verlichte punten op heel donkere locaties. Het was een spel waarvoor je de deur uit ging. Want wie wil er nu niet graag eens een beetje voor smokkelaar spelen? Ook met de wetenschap dat je onderweg, tenminste als je de wachtwoorden nog kende, een appeltje voor de dorst kreeg, een flesje water en zelfs thee en glühwein kon drinken. Dat voor iedereen, want alcohol was er natuurlijk niet bij.

Dankbaar

Als dat dan, gesteund door sponsoren, enthousiaste vrijwilligers, goed gemutste deelnemers en ondersteund met fooien leidt tot een fraai eindbedrag dan is het logisch dat de organisatie, Flip Otte en de familie Krijnie Tanis, die het Prinses Beatrix Spierfonds een warm hart toedragen, uiterst dankbaar zijn. Want om dat goede doel, daar ging het toch om.

Flip Otte en familie Tanis maken eindbedrag bekend.