Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Plattelandsvrouwenbond verzorgde prachtige bejaardenmiddag

De afdeling Goeree-Ouddorp van de Ned. Bond van Plattelandsvrouwen heeft donderdagmiddag de bejaarden en mindervaliden uit Ouddorp en Goeree een wonder mooie kerstmiddag bezorgd.
Dit jaar waren er aanzienlijk meer genodigden dan vorig jaar doordat "de Vliedberg'' te Ouddorp haar eerste bewoners heeft ontvangen en doordat de bejaardenwoningen in het Molentienden alle zijn bezet. Allen waren uitgenodigd aanwezig te zijn in het verenigingsgebouw, want zeker op een kerstmiddag geldt het gezegde: "hoe meer zielen, hoe meer vreugde".
De leden van de afdeling hadden zelfs vervoer gezorgd en dank zij al die goeie zorgen schaarden die middag 140 bejaarden zich rondom de tafels in de met flikkerende kaarsjes verlichte zaal. Dat was geweldig sfeervol maar de bejaarden begrepen - en burgemeester H. J. Smith benadrukte dat in zijn openingswoord - dat kerstfeest méér moet betekenen dan alleen maar een gezellige middag. Het Evangelie, de Blijde Boodschap die tot ieder persoonlijk komt mag niet worden voorbijgezien, immers is het kerstfeest het feest van de vervulling van de belofte en dat maakt het mogelijk dat de bejaarden, die veelal achteruit zien, ook met blijdschap vooruit mogen zien. Na het boeiende openingswoord van burg. Smith volgde er een aaneenschakeling van samenzang en solozang door mevr. Bruggeman-van Dam te Stellendam. Een kerstverhaal werd voor gedragen door mevr. Soeteman-den Eerzamen en juffr. Wessels uit Goedereede droeg uit haar lange schoolperiode een aantal vermakelijke kindergezegdes voor.
In de pauze kregen de bejaarden koffie met een koffiebroodje (suikerloze gebakjes voor de diabetici) en voor thuis mochten ze een kerstkrans meenemen.
Het behoeft nauwelijks gezegd dat ze allemaal genoten hebben en dat ze tenslotte, wetend van de blijde boodschap, spontaan het loflied "Ere zij God" hebben aangeheven.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 17 december 1971