Afbeelding
Foto:

Feestelijke outfit

December is de feestmaand, dat betekent veel diners, borrels en feestjes. Een feestelijke outfit voor al die gelegenheden kan voor veel hoofdbrekens zorgen. Met deze tips kom je gegarandeerd feestelijk voor de dag.

Schoenen

Kies voor mooie, glimmende schoenen die matchen met de rest van je outfit. Zorg er altijd voor dat ze goed zijn ingelopen. Niets zo vervelend als een heel Kerstdiner of Nieuwjaarsborrel last hebben van zere voeten. Bij mooie schoenen horen natuurlijk passende sokken die het geheel compleet maken. Kies als vrouw niet voor hakken waar je niet goed op kan lopen, je wilt niet als 'Bambi on ice' op het feest verschijnen.

Wintertrui of galajurk
Met een galajurk en hakken arriveren op een feest waar iedereen met laarzen en winterjassen rondom een kampvuur staat is best wel een pijnlijk moment. Kleed je dus voor de gelegenheid, bij twijfel is het verstandig om vooraf even na te vragen wat de bedoeling is. Een slimme truc is om veel laagjes over elkaar aan te trekken. Dan kan je jouw outfit aanpassen aan de omstandigheden.

Feestelijk pak
Voor mannen die een pak dragen zijn er een paar basisregels. Stop de borst en broekzakken niet vol met spullen, je gaat niet op kampeervakantie. Zorg dat de riem dezelfde kleur heeft als de schoenen. En zorg voor een mooie, nette knoop in de stropdas. En last but not least kies een kleur waardoor je zo goed mogelijk uit de verf komt. In de winter een licht pak dragen is voor de meeste mannen geen goed idee.

Maak het af
Zowel voor mannen als vrouwen geldt dat accessoires het afmaken. Bij mannen mag een mooi horloge niet ontbreken. Vrouwen kunnen een eenvoudige outfit 'upgraden' met uitbundige sieraden, handtas en make-up. Als de outfit zelf al knalt is het slim om de accessoires sober te houden. Je bent tenslotte geen kerstboom...

Goedkope oplossing
Geen zin om veel geld uit te geven aan een nieuwe outfit die je toch niet vaak draagt? Denk dan eens na over het huren van een outfit of vraag aan een familielid of vriend die dezelfde maten heeft of je iets mag lenen voor de feestdagen.