Hoofdfoto
Hoofdfoto Foto:

"Een goed interieur is tijdloos"

Hans Hoek Mode in Wonen

"We vinden het nog steeds mooi hoor." Dat zei een vrouw pas op straat tegen Hans en Lenie Hoek, acht jaar geleden hebben ze huis van de vrouw ingericht. Hoe een interieur zolang mooi blijft? "We richten het huis in om de mensen heen. Dan is het tijdloos en blijft het mooi. Dat is ons vak."

"Als woninginrichter is het belangrijk om met de klant in gesprek te gaan. We gaan meestal ook bij de klant thuis kijken. Het maakt voor de inrichting bijvoorbeeld veel uit of er één klein hondje loopt, of zeven grote honden. En het interieur moet een klik hebben met de keuken, meubels en andere dingen die al in huis staan."

Het leukste is als we de klant echt mogen verrassen en de vrije hand krijgen om er een compleet plan van te maken voor het interieur. Hans vertelt: "Pas heb ik nog een advies gegeven om de muur achter een witte keuken geel te verven, daardoor komt de onopvallende keuken in één klap veel beter uit de verf. Mensen durven zelf vaak niet zoveel risico te nemen, maar dan proberen wij ze over de streep te trekken voor een interieur met lef."

De huiselijke winkel is gevestigd in een volledig gerestaureerde boerenschuur aan de Hazersweg in Ouddorp. Centraal staat de grote tafel: "Als we met klanten bezig zijn wordt het altijd een puinhoop. De hele tafel ligt dan vol met stalen en boeken. Maar het is belangrijk om alles te kunnen zien, voelen en ervaren. Soms vragen mensen weleens wat in is, maar daar gaat het niet om. We hebben weleens een compleet interieur gemaakt op basis van de kleuren van een schilderij dat veel emotionele waarde had voor de bewoners. Een interieur moet persoonlijk zijn."

Het assortiment van de woninginrichter bestaat uit vloeren, raambekleding, behang, verf, deurmatten, enzovoort. "Voor de vloer hebben we eigenlijk alles behalve steen. Momenteel is pvc erg populair, dat is mooi, praktisch en duurzaam. Maar ook vloerbedekking is nog steeds geliefd, vooral voor de slaapkamer en de zithoek is dat er comfortabel." Behang is er in allerlei soorten en maten, van effen tot felgekleurde prints. Raambekleding is er in allerlei soorten en maten, koordlamellen bijvoorbeeld, dat is een opvallende sfeermaker. Nieuw in het assortiment is de verf van het hippe merk Flamant, dat is extreem matte verf in mooie kleuren. "Rose en olijfkleur zijn momenteel erg populair. Onze producten variëren in prijs, we hebben bijvoorbeeld een eigen huismerk, dat is erg betaalbaar en toch van prima kwaliteit. Bij het maken van een voorstel voor een interieur houden we altijd rekening met het beschikbare budget."

Het Ouddorpse stel dat vroeger de bouwmarkt in het centrum runde heeft een vaste taakverdeling. Hans adviseert de klanten, doet het meetwerk en gaat naar de klanten toe om raamdecoratie te monteren. Voor het leggen van vloeren, behangen en schilderen heeft het bedrijf een vakman beschikbaar. "Het kost wel iets meer dan zelf aan de slag gaan, maar onze vakman zorgt voor een perfect eindresultaat." Lenie werkt vooral op de achtergrond en doet onder andere de administratie. Het stel is erg enthousiast over hun vak. "Als erkend leerbedrijf maken ze regelmatig stagiaires wegwijs in de woonwereld. We genieten echt van ons werk en vertellen er graag over."

Gordijnen voor buiten
Een opvallend product zijn de gordijnen voor buiten. Die kunnen goed tegen vocht en verkleuren niet als ze in de zon hangen.

Ook voor bedrijven
Naast het inrichten van woningen heeft Hans Hoek ook kantines, kantoren, restaurants en winkels ingericht. Bijvoorbeeld Keukencentrum Tieleman, Visrestaurant Hameeteman en kantines van de Plus Supermarkt.

Contact
www.hanshoek.com
Hazersweg 38, Ouddorp
0187 687230
wonen@hanshoek.com

Openingstijden

Maandag – woensdag op afspraak
Donderdag en vrijdag 09.00-18.00 uur
Zaterdag 09.00-16.30 uur
*'s avonds op afspraak

Verf van Flamant
De sfeervolle winkel in een gerestaureerde schuur.
Raamdecoratie is er voor iedere woonstijl.
Hans en Lenie kijken samen met de stagiair naar behang.
Hans en Lenie, in het midden staat de stagiair van het Hout- en meubileringscollege.