Afbeelding
Foto: Hans Villerius

"Een goede wijn hoeft niet duur te zijn!"

Advertorial

OUDDORP – Goede wijn behoeft geen krans, zegt 't spreekwoord. Een goede wijn vínden is alleen niet voor iedereen even eenvoudig. Wijnkenner en -liefhebber Coen Sperling, vinoloog in opleiding en eigenaar van Jumbo Coen Sperling te Ouddorp, weet daar alles van. Al weet hij zelf goede wijnen natuurlijk prima te vinden: bij hemzelf in de supermarkt!

"Voor een kwaliteitswijn hoef je echt niet persé naar een slijterij of wijnhandel, of er veel geld voor uit te geven", weet hij. "Je moet 't alleen wel weten te vinden!" En als liefhebber wil hij de consument daar graag een handje in helpen, zeker met de komende feestdagen in het verschiet. "Wijn is zo'n mooi product. Op een goede manier kun je daar heel erg van genieten…"
Coen ziet 't eigenlijk wel een beetje als missie om op Goeree-Overflakkee betaalbare goede wijnen dichterbij de consument te brengen. "En je hoeft er niet zo veel verstand van te hebben om met een prijsvriendelijke goede wijn thuis te komen", zegt hij. "Kijk goed op de omschrijving bij elk schap, of laat je gerust in de winkel informeren. En probeer in de loop van de tijd eens verschillende soorten wijn. Er is zoveel smaakvariatie en de ene soort past beter bij je dan de andere. Het is boeiend om die verschillen te proeven en te leren kennen. En ik vind 't heel leuk om vanuit mijn interesse consumenten hierover op weg te helpen", zegt Coen. Dat doet hij ook met scherpe acties, waarvoor hij regelmatig mooie partijen wijn weet te vinden. Zoals de komende kerstaanbieding, met drie flessen á € 7 voor slechts € 15. Maar ook zijn wijnproeverijen zijn aantrekkelijk, hetzij in de winkel hetzij voor verenigingen, eventueel zelfs met een deel van de opbrengst voor het goede doel. Een goede wijn? Laat u informeren, of kom langs in de winkel! (Tekst en foto's: Hans Villerius)

Afbeelding