Afbeelding
Foto:

Dierenartsenpraktijk geeft om dieren

- Advertorial -

In zowel Ouddorp, Sommelsdijk en Oude-Tonge kunnen dierenbezitters terecht bij de dierenartsenpraktijk. Het team bestaat uit tien dierenartsen, die allemaal hun eigen specialisatie hebben. Van kleine huisdieren tot paarden en landbouwdieren. Zowel agrariërs, hobbyisten en huisdierenbaasjes kunnen bij de kliniek terecht voor advies, inentingen en controles.

Kijk op www.dierenartsenpraktijkoudetonge.nl voor de openingstijden en contactgegevens van de verschillende vestigingen.

Kader: Vuurwerk
Sommige huisdieren hebben erg veel last van het geknal van vuurwerk. U kunt bij de dierenarts terecht voor advies en middelen om ervoor te zorgen dat ook uw huisdier een goede jaarwisseling heeft.

Paardendierenarts

Charlotte Hendriksen is paardendierenarts. Het allerleukste aan haar werk vindt ze de paarden. Zelf heeft ze al achttien jaar een grote pony. "Die gaat nooit meer weg." Ze geeft handige tips voor paardenliefhebbers.

"Deze tijd van het jaar is het verstandig om uw paard te ontwormen. En het is belangrijk om paarden in te enten tegen tetanus en jaarlijks een 'griepprik' te geven. Paarden zijn erg gevoelig voor influenza, daarom is het voor wedstrijdpaarden sowieso verplicht om ze in te enten. Als we een paard inenten doen we ook altijd een gratis gebitscontrole, het is erg belangrijk dat het gebit goed in orde is, want anders kan het paard zijn voedsel niet goed verwerken. Als het nodig is kunnen we met een elektrische vijl het gebit bijwerken."

"De aankoop van een paard is een belangrijk moment. Daarom voeren wij graag een aankoopkeuring uit. Dan kijken we naar de conditie, het gebit en de manier waarop het paard beweegt. Zeker bij wedstrijdpaarden maken we vaak een röntgenscan, daarmee kunnen we een inschatting maken of er in de toekomst problemen kunnen ontstaan. Als de paarden in de winter binnen staan is het belangrijk om goed op de voeding te letten. Wees voorzichtig met het veranderen van voer, het beste kunt u het nieuwe voer 5 dagen lang mengen met het oude voer." Charlotte benadrukt dat paardeneigenaren ook gewoon even contact op mogen nemen als ze vragen hebben. Veel mensen gaan gelijk op internet zoeken en raken dan in de war door de soms tegenstrijdige verhalen. Wij geven graag informatie en advies."

Afbeelding
Afbeelding