Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Meer dan vogels bij Vogelcentrum Goeree-Overflakkee

Advertorial

Het is een uit de hand gelopen hobby voor André Vroegindeweij. Hij heeft al heel lang vogels en andere huisdieren. Naast zijn werk in de bouw begon hij met maken van volières. Toen vroegen zijn klanten of hij ook niet voor vogels kon zorgen. Uiteindelijk is dat uitgegroeid tot een complete dierenwinkel. Sinds dierendag is de winkel te vinden aan het Oranjeplein 8 in Stellendam, in het pand waar vroeger de apotheek zat. "We zijn nu de grootste dierenwinkel van Goeree-Overflakkee, dat hadden we niet gedacht toen we begonnen."

Zijn vrouw legt uit dat een huisdier goed is voor de sociale ontwikkeling. "Je zorgt voor iemand en een dier geeft onvoorwaardelijke liefde. We zien ook dat er verschillende oudere mensen uit Stellendam weer een vogel nemen. Die vinden het fijn dat er een winkel in het dorp zit waar ze terecht kunnen met vragen en hun spullen kunnen kopen. Mensen vinden het fijn dat wij kennis van zaken hebben. Kanaries zijn van oudsher populair, die zingen mooi en hebben opvallende kleuren."

"We willen graag een sociale plek zijn in het dorp. We vinden het gezellig als mensen binnenstappen voor een praatje, of om even bij de dieren te kijken. Daarom gaan we nog een koffiehoek inrichten." Ook aan de aquariumafdeling wordt gewerkt. Aan het einde van het jaar zijn er allerlei vissen te bewonderen, zowel koudwater vissen als tropische soorten. Het Vogelcentrum wordt de eerste dierenwinkel op het eiland met een afdeling tropische zoutwatervissen. "We gaan ook een paar mooie showaquariums inrichten."

De hele familie is betrokken bij het bedrijf. Naast André zijn ook zijn vrouw en dochters regelmatig in de winkel te vinden. En bij de deur staat een rek met mooie kaarten, handgemaakt door zijn moeder. In het knaagdiereneiland lopen onder andere dwergkonijnen, skinny cavia's (die hebben geen haren) en verschillende soorten hamsters. Alle knaagdieren hebben ze zelf gefokt. "Dan weten we precies wanneer ze geboren zijn, dat is leuk voor kinderen. En we kunnen dan garanderen dat ze gezond zijn. We blijven echt dierenlifhebbers."

Volierebouw Flakkee
André zijn specialiteit is het maken en plaatsen van aluminium volières. Niet alleen voor vogels, maar ook voor bijvoorbeeld katten en knaagdieren. Hij maakt ze precies op maat. Het voordeel van aluminium is dat het onderhoudsvrij en duurzaam is. De volières zijn leverbaar in verschillende kleuren en kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Kijk voor meer informatie op www.volierebouw-flakkee.nl.

Buitenvogels
Deze tijd van het jaar kunnen buitenvogels wel wat extra voeding gebruiken. Bij het Vogelcentrum zijn mezenbollen, pindanetjes en potten met speciale 'vogelpindakaas' verkrijgbaar.

Breed assortiment
De dierenwinkel heeft een ruim assortiment voor honden, katten, vogels en knaagdieren. Opvallend is de natuurlijke voeding van onder andere het merk Renske en Farmfood, zonder kunstmatige toevoegingen voor honden en katten. In de vriezer ligt vers vlees voor honden. Het hondenspeelgoed is van de Cesar Miller reeks, bekend van zijn televisieprogramma's en boeken. In het voorjaar start de verkoop weer van hengelsportproducten. Er is ook levend voer verkrijgbaar voor vogels en reptielen. Voor vogels zijn de balen voer uit voorraad leverbaar. Producten kunnen in overleg ook worden thuisbezorgd. Vergeet ook niet om tijdens uw bezoek de stempelkaart te vragen, daarmee kan er worden gespaard voor 10% korting.

Bijzondere Vogels
Het vogelaanbod bestaat naast de bekende soorten ook uit zeldzame vogels, zoals rode kardinalen, de Europese hop en major putters. De specialiteiten van André zijn papegaaien en de kleurrijke gouldamadines. "We zijn zelf vooral gek op de blauwe variant."

Unieke, handgemaakte Kerstkaarten (Met pijl)

Kader:
Vogelcentrum Goeree-Overflakkee
Oranjeplein 8, Stellendam
www.vogelcentrum-goeree-overflakkee.nl
Geopend van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.
0187-663011
vogelcentrum-goeree-overflakkee@hotmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Volierebouw