Afbeelding
Foto:

Feest bij Fanfareorkest De Hoop

Het Stellendamse Fanfareorkest viert haar 120ste verjaardag. Op 26 november 20.00 uur is de aftrap van de feestelijkheden, de festiviteiten starten met een jubileumconcert in De Dorpstienden. Het thema is: 'Het eiland Goeree-Overflakkee in haar huidige glorie'. Tijdens het concert wordt de muziek gecombineerd met foto's van Fons Kern en verhalen van stemkunstenaar Frans Limburg.

Het eiland Goeree-Overflakkee in haar huidige glorie diende als inspiratiebron voor de nieuwe compositie van Harrie Janssen. In het stuk smelten klank, woord en beeld samen. Het is niet alleen een kijk op het heden, maar ook een greep uit het verleden en een vooruitblik op de toekomst.Het stuk opent met een sinfonia, wat overgaat in een lied. Een volkslied, gezongen door een vrouwenkoor, waarin de band met Goeree-Overflakkee wordt bezongen.

In het gevarieerde muziekstuk komen allerlei verschillende onderwerpen naar voren. Van het vissersbestaan tot windmolens, van de bunkers tot de vuurtoren en van de wind tot 'voor spek en bonen' meedoen. De 'grande finale' is een liefdesverklaring aan het eiland Goeree-Overflakkee.

Na de pauze is het tijd voor lichte muziek. Trombonist Bart van Lier speelt dan, hij behoort tot de wereldtop. Al vanaf 1992 zit hij als solo trombone bij het Metropole orkest.

Kader: Kaarten bestellen

Kaarten voor het jubileumconcert kosten in de voorverkoop € 10,- en aan de kassa € 12,50. Kaarten kunnen worden besteld via www.fanfaredehoop.nl, of door een e-mail te sturen naar tickets@fanfaredehoop.nl.