Afbeelding
Foto:

Vuur stoken zit in de genen

De man achter Camino sfeerverwarming is Tom Markwat. "Vroeger al vond ik het mooi om een vuurtje te stoken. Een fikkie stoken zit in de genen. Vroeger hadden we thuis twee potkachels." Toen Tom wilde starten als ondernemer bedacht hij dat hij niet alleen op kantoor wilde zitten. Nu kan hij zijn creativiteit kwijt in het ontwerpen en op maat maken van haarden en schouwen.

Ook voor buiten
Onder de veranda, in de serre, of op het terras. Steeds vaker wordt er ook in de tuin een vuurtje gestookt. Bij Camino sfeerverwarming zijn er verschillende soorten buitenhaarden te koop. Van standaard model tot op maat gemaakte vuurtafel.

Alles in eigen hand
In de showroom staan verschillende modellen opgesteld. Van klassieke houtkachel tot moderne gashaard. Als klanten een idee hebben wat voor haard ze willen gaat Tom Markwat altijd bij de klant thuis kijken. "Het is belangrijk dat de capaciteit van de houtkachel past bij de ruimte. Een nieuw huis is heel goed geïsoleerd, als daar een grote houtkachel wordt neergezet wordt het veel te warm in huis. Daarnaast is ook het rookkanaal erg belangrijk. Als de rookafvoer goed is 'trekt' de kachel goed en is er geen brandgevaar. Na een bezoek bij de klant thuis breng ik een offerte uit voor de totale kosten. Als de klant akkoord gaat, plan ik zo snel mogelijk een afspraak om de kachel te installeren." De klant heeft bij Camino sfeerverwarming dus altijd te maken met één persoon.

Palletkachels
Een specialiteit van Camino zijn palletkachels. Dat branden niet op hout, maar op kleine, geperste houtkorrels. Momenteel zit er € 500,- subsidie op palletkachels, daardoor is de aanschaf momenteel extra aantrekkelijk. Een palletkachel werkt erg eenvoudig, je stelt de gewenste temperatuur in en de kachel regelt de rest. Af en toe moeten de pallets worden bijgevuld, het voordeel ten opzichte van hout is dat de pallets niet veel wegen en zijn verpakt in plastic zakken. Er komt dus geen rommel in huis. Tom Markwat: "De palletkachels worden steeds beter, ze leveren een hoog rendement en het vuur ziet er mooi uit. En een palletkachel is goed voor de portemonnee, een palletkachel is minimaal twintig procent goedkoper dan stoken op aardgas. Ze worden ook veel gebruikt voor vakantiehuisjes, waar geen gasaansluiting is. Er zijn ook palletkachels voor de CV-installatie, daarmee kan het hele huis worden verwarmd."

De makkelijkste kachel
Een gaskachel is het meest eenvoudig. Die kan met de afstandsbediening aangezet worden, is snel warm en koelt ook weer snel af. En een gaskachel kan mooi worden weggewerkt. Tom Markwat: Je hebt echt hout- en gasstokers. Gasstokers gaan echt voor gemak en comfort.

80% Rendement
Een moderne kachel heeft een rendement van tachtig procent, dat wil zeggen dat er slechts 20% verloren gaat. Vroeger was het precies andersom, bij een ouderwetse open haard verdwijnt 80% van de warmte door de schoorsteen naar buiten.

Contactinformatie
Camino Sfeerverwarming
Watertoren 13, 3247 CL Dirksland
Tel.: 06-53668107
www.caminosfeerverwarming.nl

Openingstijden
De showroom is iedere zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Ook op andere dagen kunt u terecht bij Camino, maak dan vooraf even een afspraak.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding