Maak een moodboard

De herfstperiode is een goed moment om aan de slag te gaan met het interieur. Wil jij een kamer of zelfs het hele huis opnieuw inrichten? Of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het handig om een moodboard te maken. Dat is een perfect hulpmiddel bij het uitzoeken van de kleur verf, het behang, de meubels en natuurlijk de accessoires. Een stappenplan voor het maken van jouw persoonlijke moodboard.

1. Verzamelen
De eerste stap is zoveel mogelijk beelden verzamelen die jou aanspreken. Dat kan op websites, in woonbladen, maar ook in kranten, folders en op blogs en social media. Wees niet kieskeurig, selecteer gewoon alles waarvan je denkt: 'Wow'.

2. Selecteer
Plaats alle verzamelde afbeeldingen bij elkaar. Selecteer daarvan de beelden die ervoor jou echt uitspringen!

3. Plakken
De laatste stap is alles opplakken op een stevig vel papier, of karton. Dat kan heel strak en netjes, maar de meeste moodboards zien er juist lekker chaotisch uit.

En nu?
Het moodboard is de samenvatting van al je woonwensen. Er is altijd wel een rode lijn te ontdekken, bijvoorbeeld een kleur of vorm die meerdere keren voorkomt. Is je woonstijl vooral romantisch, of juist stoer en industrieel? Een moodboard geeft het antwoord.

Kader: Online of op papier
Lekker scheuren in tijdschriften geeft een heerlijk gevoel. Maar natuurlijk kan je ook online aan de slag met het maken van een moodboard. Gebruik hiervoor pinterest of gebruik een app. Er zijn talloze blogs en websites met wooninspiratie.