Afbeelding
Foto: Wim van Vossen Fotografie

'Het gevoel was meteen goed' (Logo toevoegen)

- Advertorial -

Het was een bouwval, maar toen Cora Harmsen de oude woning aan de Pieterstraat in Goedereede zag, was ze meteen verkocht. "Het gevoel was goed. Ik dacht: dit is het", zegt ze enige maanden nadat de twee jaar durende verbouwing is afgerond. Het pand – twee woonhuizen achter een lichtblauwe gevel – ziet er fantastisch uit.

Stap je binnen, dan is het niet anders. Het huis, een Rijksmonument, is met veel gevoel voor historische sfeer onder handen genomen. Zo zijn de balkenplafonds weer tevoorschijn getoverd van onder soms wel vier plafonds en is de kelder uit 1482 zichtbaar gemaakt via een venster in de vloer. De landelijke woonkeuken, aan de achterzijde van het huis, is blauwgrijs van kleur. In de woonkamer, die een doorkijkje naar de keuken heeft via een opening met luikjes, maakt de zandkleur de sfeer weer heel anders.
Cora Harmsen, geboren op Goeree-Overflakkee en na decennia elders in het land weer teruggekeerd, heeft vrijwel haar hele interieur bij Van Kempen in Oude-Tonge gekocht. "Het is een familiebedrijf en als klant hoor je meteen bij de familie. Kom je op zaterdag, dan eet je gewoon mee. Het voelde direct goed, net zoals het huis."
"Met alles wat je vraagt gaan ze aan de slag. Ik zag een bank in de showroom, die lekker zat, maar te groot was voor mijn woonkamer. Geen probleem: Van Kempen levert zo'n bank in kleiner formaat, precies op maat. Mét een extra kussen." De stoelen aan de grote tafel in de woonkeuken: zelfde verhaal. Cora zag ze staan, maar wilde ze in een kleur die past bij de blauwgrijze keuken. "Ze zoeken alles voor je uit en ze nemen echt de tijd voor je. Hier, die nostalgische gordijnen: die heeft mevrouw Van Kempen voor me genaaid."
Een kast uit Italië, een vloerkleed uit India, stoelen, gordijnen, op afstand bedienbare luxaflex, een poef, een theeblad – alles komt bij Van Kempen vandaan. "En alles is van perfecte kwaliteit."

Tekst: Kees van Rixoort, foto's: Wim van Vossen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding