Afbeelding
Foto:

Pompoen op tafel

Pompoenen zijn er zeker niet alleen voor de sier, met de herfstgroente kan je heerlijke gerechten maken. Stevige pompoensoep bijvoorbeeld, of een lekkere cake. En wat denkt u van pompoenenjam. Het is zelfs mogelijk om pompoenfrites te maken. Dat wordt smullen deze herfst!

Veel mensen zien op tegen het schillen van de pompoen. Daar is een oplossing voor: er zijn pompoensoorten die je met schil en al kunt gebruiken in de keuken. Er is nog meer goed nieuws, pompoenen zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Een pompoen zit boordevol vitamines.

Kader

Zelf maken
Pompoencake

Dit heb je nodig
150 gram pompoen in blokjes, 3 eieren, boter, paneermeel, 150 gram suiker, 200 gram tarwebloem, 1 snufje zout, 2 tl bakpoeder, 1/2 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat, 3/4 dl olie en 60 gram rozijnen.

Zo maak je het

Verwarm de oven op 175 graden. Vet een cakevorm (24 cm) in en bestrooi daarna met paneermeel. Kook de pompoen tien minuten in water. Daarna afgieten en uit laten lekken in een zeef.

Klop de eieren en suiker tot crème tot alle suiker is opgelost. Voeg de afgekoelde pompoen toe en roer het geheel goed door. Zeef de bloem met de bakpoeder, kaneel, en nootmuskaat en meng dit door de crème. Roer als laatste de olie en rozijnen door het beslag. Zo, nu kan het beslag in de cakevorm. Na ongeveer 50 minuten is de pompoencake klaar.

Afbeelding