Erwin de Kievit en Tamara Rietveld van De Kievit Mode.
Erwin de Kievit en Tamara Rietveld van De Kievit Mode. Foto: Hans Villerius

Fashionday bij De Kievit Mode

OUDDORP – Nadat Erwin de Kievit juist acht jaar geleden zijn winkel De Kievit Mode opende aan de Boompjes in Ouddorp heeft hij daar geen moment spijt van gehad. Kwaliteit, goede merken, goede service en persoonlijke aandacht en advies, dat waren de kernwaarden van waaruit hij z'n toen nog toekomstige klanten graag wilde bedienen. En nu, acht jaar later, kan hij niets anders zeggen dan dat die formule heel goed werkt. Het leverde hem een trouwe klantenkring op uit de hele regio.

Tekst en foto: Hans Villerius

De winkel heeft drie segmenten op het oog: herenmode, damesmode voor alle leeftijden en damesmode met een duidelijk klassiekere snit (t/m maat 52). Ook voor klanten die graag donkerblauw of zwart dragen, zorgt Erwin dat hij steeds keuze genoeg heeft.

Dames

Elk jaar worden nieuwe merken aan de collectie toegevoegd en zeker dit jaar is dat het geval. Naast bekende kwaliteitsmerken als 10Days, Folli di Garbo, Maryley, McGregor en Penn&Ink voor dames zijn daar de merken Basler, Cavallaro, Moscow en het zeer gewilde Lilly Time bijgekomen. "Van Basler hebben we breder dan ooit ingekocht omdat de klassieke collectie er echt prachtig uitziet, met kleuren kobaltblauw, zwart en met grijstinten", licht Erwin toe. "Verder zie je voor dames kleuren als camel, zalm, bordeaux, donkerblauw en groen in het klassieke segment, terwijl in de sportievere kleding zwart, donkerblauw en grijs meer vertegenwoordigd zijn. Verder valt op dat het silhouet is veranderd, van breder naar slanker, rokken zijn rechter van vorm. Ook de stoffen zijn beter, met tricot en stretch erin verwerkt, wardoor 't super zit. Bovendien is de kleding beter wasbaar, zodat je minder naar de stomerij hoeft."

Heren

"Ook voor heren is het merk Cavallaro erbij gekomen, met mooie colberts, bijpassende overhemden of V-hals truien en vesten. En we hebben een brede collectie mantels ingekocht om over 't kostuum te dragen. Rond het merk Pierre Cardin hebben we in de achterliggende jaren een grote klantenkring opgebouwd en ook hiervan ligt weer een collectie broeken en jeans gereed, ook met veel stretch erin. Én we hebben de speciale kostuumactie: een donkerblauw, nachtblauw of zwart kwaliteitskostuum, inclusief overhemd, stropdas en sokken, voor € 300."

Fashionday

Overigens kan men zich dit jaar door De Kievit Mode nóg completer laten aankleden omdat nu ook leren tassen en dames- en herensneakers worden verkocht. En een speciale service: mensen die moeilijk ter been zijn kunnen kleding ook thuis passen.
Aanstaande zaterdag 10 september houdt De Kievit Mode een Fashionday, een open dag waar iedere klant welkom is om in de winkel, waarvan het interieur juist een upgrade heeft gehad, de nieuwe collectie te bewonderen, te profiteren van tien procent korting én te genieten van een hapje, een drankje en veel gezelligheid. Van 9.30-17.00 is iedereen welkom!