Afbeelding
Foto: Wilko van Dam

Wielerliefhebbers opgelet: GO Classic

Bij wielerliefhebbers staat de tocht al lang in de agenda. De GO-Classic op zaterdag 10 september, een toertocht over het eiland die wielerfanaten niet mogen missen. Jaarlijks doen er ruim duizend sportievelingen mee met de Go-Classic. De naam van de tocht verwijst naar de afkorting van het eiland Goeree-Overflakkee, maar de naam staat ook voor actie, snelheid en dynamiek.

Er zijn drie verschillende afstanden: 70, 115 en 150 kilometer. De start en finish is in het centrum van Middelharnis. De tochten gaan alle drie over het eiland, alleen de deelnemers aan de 150 kilometer steken het water over. Die route gaat voor een gedeelte over de kop van Schouwen-Duiveland.

De opbrengst van de tocht is bestemd voor goede doelen. Naast de foundation van Leontien van Moorsel gaat het geld ook naar twee lokale goede doelen: lokale omroep Slogo en de stichting Juunrenne. Het doel van de Leontien Foundation is om meisjes en jongens met eetstoornissen te helpen. De bekende wielrenster is zelf aanwezig tijdens de toertocht, deelnemers kunnen aanmelden om een gedeelte van de route met haar te fietsen.

De GO-Classic wordt georganiseerd door de Rotary. De toertocht heeft twee sterren van de Nederlandse ToerFietsUnie (NTFU). Het doel is om dit jaar drie sterren in de wacht te slepen. Met de hoogst haalbare kwalificatie komt de toertocht in het rijtje met NTFU Klassiekers.

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website: www.go-classic.nl.

Afbeelding