Afbeelding
Foto:

Kijkje in de koeienstal

Kent u de Jersey koe? De koe die oorspronkelijk uit Denemarken komt is klein, bruin en zorgt voor romige melk. Tijdens de open dag van Breen agrarisch bedrijf op vrijdag 22 juli kan er kennis worden gemaakt met de Jerseys. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de nieuwe koeienstal, met een moderne melkinstallatie. In het knuffelhok kunnen de kalfjes worden geaaid. Er kan worden geproefd van het kaas en ijs dat wordt gemaakt van de romige Jerseymelk. Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen, zoals pony rijden, een springkussen en de knutselkleurplaat. De machines die worden gebruikt op het bedrijf staan opgesteld en kunnen worden bewonderd, onder het genot van een hapje en een drankje.

Op de boerderij worden momenteel 250 koeien gehouden, waarvan 120 melkkoeien. De Jerseys lopen de helft van het jaar buiten, onder andere in natuurgebieden bij Ouddorp en Stellendam. Het grootste gedeelte van de biologische melk gaat naar de Jerseyhoeve in Stellendam. Dat maakt van de Jerseykaas en het Jerseyijs echte streekproducten van Goeree-Overflakkee.

De open dag is op vrijdag 22 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Oude Westerloosedijk 10 te Goedereede.