Afbeelding
Foto:

Tuintips voor de vakantie

Gaat u er lekker op uit deze zomer? Zorg dan dat ook de tuin vakantieklaar is. Door een goede voorbereiding op die manier kunt u na thuiskomst gelijk weer genieten van van een mooie, groene tuin.

Zorg voor genoeg drinken
Van de zomerzon krijgen planten dorst, zeker als ze in potten of bakken staan. Vraag daarom voor de vakantie aan de buren, familie of vrienden of ze - indien nodig - de planten willen voorzien van een slok water. Een andere oplossing is om een watersysteem aan te leggen, dat zorgt er voor dat de planten altijd voldoende water krijgen. Dat is niet alleen handig als u op vakantie bent, maar het scheelt ook de rest van het jaar veel gesleep met emmers, of gedoe met een tuinslang.

Tweede bloei
Door voor de vakantie de bloemen die bijna zijn uitgebloeid weg te knippen is de kans groot dat ze voor een tweede keer gaan bloeien. Wie weet, staan er allerlei planten in bloei na de vakantie.

Maai het gras niet te kort
Kort gras droogt snel uit, maai het daarom niet te kort voor uw vakantie. Laat het liever wat langer, dat voorkomt bruine plekken. Na thuiskomst kunt u het weer zo glad maaien als een strak voetbalveld.

Strijd tegen het onkruid
Zorg ervoor dat u voor de vakantie al het onkruid heeft aangepakt. Als er voor vertrek nog allemaal klein onkruid staat kan de tuin na de vakantie opeens zijn veranderd in een wildernis. Dat is niet handig om het vakantiegevoel vast te houden...

Bezoek eens een tuin
Engeland is natuurlijk een perfecte bestemming voor tuinliefhebbers. Maar ieder land heeft zijn eigen stijl op het gebied van tuinen. Bezoek daarom eens een tuin in de buurt van uw vakantieverblijf. Wie weet, zorgt het voor inspiratie om uw eigen tuin nog mooier te maken.