Afbeelding
Foto:

Fotofestival Goeree-Overflakkee

De bijzondere bewoners, uitgestrekte polders en schitterende natuur. Het eiland Goeree-Overflakkee vormt een bron van inspiratie voor fotografen. Tijdens het Fotofestival Goeree-Overflakkee delen fotografen hun verhalen en mooiste foto's. Het evenement is op zaterdag 25 juni van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Het programma opent met een presentatie van Jan Baks, die heeft als titel 'Een nieuwe morgen op Goeree-Overflakkee'. Angélique van der Loo neemt de bezoekers mee naar het buitenland. Ze presenteert onder andere foto's van het South-African wildlife park en het Yellowstone National park. 'Vrijheid, blijheid', dat is het thema van de foto's van Fotoproef 13, de fotoclub in Ooltgensplaat. Joep Luijcx laat foto's zien van natuur op de eilanden. Na de pauze zijn er drie presentaties. De eerste wordt gegeven door Theo Mastenbroek en Renate van Opdorp en bestaat uit uitleg over creatieve fototechnieken en het afdrukken van foto's op verschillende materialen. Anne-Marie Vermaat toont dierenfoto's, van Goeree tot en met Afrika. Als afsluiting geeft Jaap Peeman een presentatie met als thema: 'De mens in hun alledaagse doen en laten'.

Tijdens het festival houden fotoclub De Rarekiek en Fotoproef 13 een fotospreekuur. Kinderen kunnen met een echte natuurfotograaf op pad om foto's te (leren) maken. En er zijn stands van het IVN, een instituut dat vooral bekend is van de leerzame natuurexcursies voor kinderen. Bij NLGO kan men terecht voor informatie over de verschillende werkgroepen, dat zijn: vogels, planten, natuuronderhoud en planologie. Societeit Rethorica is aanwezig met verschillende boeken, die ook te koop worden aangeboden.

Tijdens het evenement worden ook de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd van NLGO. Het fotofestival is op Hofstede Lust en Last, Kokseweg 4 te Sommelsdijk. Kijk voor meer informatie op www.natuurlijkgoereeoverflakkee.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding