Je moet het samen doen

Trots, sterker nog zo trots als een pauw. Zo voelde ik me na het winnen van de Jonge Ondernemersprijs G-O 2016. De prijs voor ondernemingen die jonger zijn dan vijf jaar ging naar Werelds aan het Strand. Het was spannend, want de andere genomineerden in deze categorie, Mteck en Lesautorent, zijn prachtige bedrijven.

De award voelt als een stukje erkenning, niet alleen voor mezelf maar vooral ook voor het hele team van Werelds. Om met Johan Cruijff te spreken: 'Alleen kun je niets, je moet het samen doen.' Buitenstaanders hebben weleens het beeld dat het relaxed is om in de horeca te werken. Niets is minder waar. Werken in de horeca betekent lange dagen maken, soms letterlijk hollen en altijd werken als de rest van Nederland vrij is.

Daar staat tegenover dat het een kick geeft als je ziet, hoort en voelt dat de gasten het goed naar hun zin hebben. Dat ze genieten van de mooie omgeving, het lekkere eten en de goede sfeer. Dat geeft nieuwe energie en inspiratie. Daar doe je het voor. Al moet ik wel eerlijk zeggen, het is ook ontzettend gaaf om een prijs in de wacht te slepen…