Afbeelding
Foto:

Van poedertint tot okergoud

Op zoek naar een nieuw interieur? Met poedertinten zit je helemaal goed dit jaar. De tinten zijn kleurrijk maar bieden ook rust, zeker in de juiste combinatie.

De trendkleuren van dit jaar zijn Rose Quartz en Serenity, als het aan Pantone licht. Dit bedrijf zet komende zomer in op pastelroze en pastelblauw. Deze poedertinten kun je stijlvol met elkaar matchen en ook de combinatie met koper en bordeauxrood pakt goed uit. Geen fan van poederkleuren? Volgens Flexa en Akzo Nobel is de warme kleur okergoud ook een hippe kleur dit jaar. Deze kleur doet het goed met verschillende tinten bruin, maar ook met groen- en grijstinten.

Natuurlijke materialen
Naast de kleuren zijn er ook diverse materialen die we veelvuldig in het interieur terugzien dit jaar. Dan gaat het vooral om natuurlijke materialen zoals hout en steen. Houd je meer van stof? Ook dan zit je goed: sfeervolle breisels en haakwerk zijn hot!

Ronde vormen
Ronde, natuurlijke vormen bepalen het interieur. Tafels, poefjes, vloerkleden, vazen… alles is rond en ovaal dit jaar. Denk bij ronde vormen ook aan stippenbehang, lampen met polkadots, schilderijen met een ronde vorm en tafellinnen met een stippenprint.