Afbeelding
Foto:

Haal het voorjaar in huis

Drie tips om het voorjaar van buiten naar binnen te halen.

1. Laat het zonlicht binnen
De dagen worden alweer iets langer. En de uitbundige zon kondigt de lente aan. Het licht binnenhalen is een goede manier om de voorjaar ook in huis aan de lijve te ondervinden. Maar hoe doe je dat? Vervang donkere gordijnen nu voor lichtere exemplaren. Plaats spiegels in de buurt van ramen, waardoor het zonlicht wordt verspreid.

2. Bloemen en takken
In het voorjaar komt de natuur tot leven. Een goed moment om het huis op te fleuren met lentebloeiers, zoals narcissen en tulpen. Ook leuk zijn uitlopende takken. Die zorgen voor een vrolijke sfeer en kunnen lekker lang blijven staan. Een leuk idee is om de bloemen en takken allemaal apart in kleine vaasjes te zetten. Hiervoor kunnen ook oude flesjes van olijfolie worden gebruikt.

3. Kleurrijke muren
Het voorjaar betekent felle kleuren. Daarom is het nu een goed moment om een muur knalblauw, frisgroen of felgeel te schilderen. Een groot paneel schilderen en ophangen kan natuurlijk ook, dat is makkelijker om weer weg te halen of te verplaatsen. Een muur behangen is een andere manier om het huis een metamorfose te geven. Kies bijvoorbeeld voor bloemen, dieren of fotobehang.