Brief naar minister na nieuw dodelijk ongeluk

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de raadsvergadering vroeg Tuk (CU) aandacht voor het recente zware ongeluk op rijksweg N59. Opnieuw met dodelijke afloop voor een weggebruiker.

Door Jaap Ruizeveld

Er is al veel inzet gepleegd om de te trachten de veiligheid op deze weg verbeterd te krijgen. Maar dat is tot heden nog zonder resultaat. Hij vroeg (en kreeg support) van alle raadsfracties om gezamenlijk een brief naar de minister te laten versturen. Wellicht ook mede ondertekend door de raad van Schouwen-Duiveland. Wethouder Trouwborst schaarde zich achter deze oproep. We zullen alles aanpakken om een snelle verbetering van de veiligheid voor de N59 te blijven bepleiten.

Werkzaamheden N215

Mevrouw Both (CDA-raadsfractie) stelde een mondelinge vraag aan het college over de start van werkzaamheden N215 bij Nieuwe-Tonge en Melissant. Aanleiding voor de vraag zijn signalen dat de Provincie bij deze projecten zou wachten op de Gemeente en de Gemeente op de Provincie. Het verbeteren van de veiligheid en de doorstroming op de N215 zijn van groot belang om te worden aangepakt, aldus het CDA-raadslid. Het college zal de vraag schriftelijk beantwoorden.

Individuele zaken

Het is niet gemakkelijk voor het college om individuele en persoonlijke onderwerpen in een openbare raadsvergadering van een reactie of antwoord te voorzien. Het is immers privacy gevoelig. Toch waren er ook donderdagavond weer mondelinge vragen over deze thema's. Bijvoorbeeld of er maatwerk was geleverd aan een inwoner binnen het sociaal domein. De vraag werd na een korte toelichting op de uitvoering van de wet verder niet doorgezet. Dat gold ook voor een schrijnend geval dat werd opgevoerd bij de beleidsnota Leerplicht. Burgemeester Grootenboer attendeerde de fracties er op deze onderwerpen schriftelijk aan te kaarten.