De beëdiging van Martin Wilstra. Foto: Wim van Vossen Fotografie
De beëdiging van Martin Wilstra. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Adri van der Laan

Afscheid en welkom in SGP-raadsfractie

GOEREE-OVERFLAKKEE – Donderdagavond werd in de raad afscheid genomen van het SGP-raadslid Erik Ju, die begin 2017 naar Malawi vertrekt om daar als organisatiedeskundige zijn krachten in te gaan zetten voor de Reformed Presbyterian Church (RPC).

Door Jaap Ruizeveld

Hij werd kort toegesproken door burgemeester Grootenboer. Zij gaf aan grote bewondering te hebben voor de wijze waarop het raadslid zijn taken had uitgevoerd, wenste hem en zijn vrouw alle goeds toe in Malawi. Gelet op zijn zorgvuldige wijze van kleding, was ook het afscheidscadeau hier op gericht. Een stropdas met het eilandlogo en manchetten eveneens in die uitvoering. Voor de echtgenote waren er bloemen.

Beëdiging

Behalve het afscheid van Erik Ju was er, na onderzoek van de geloofsbrieven, de installatie van zijn plaatsvervanger binnen de SGP-fractie, de 59-jarige Martin Wilstra uit Nieuwe-Tonge. Hij krijgt o.a. de taakvelden Sociale Zaken, Welzijn en Cultuur in zijn portefeuille. Daarnaast zal hij zich richten op de beleidsvelden Economie, Onderwijs en Werkgelegenheid. Ook hier een moment van felicitatie en natuurlijk bloemen voor het thuisfront.

Erik Ju en zijn vrouw bij het afscheidnemen van de raad. (Foto: Wim van Vossen Fotografie)