Diefstal van kerkhof

STELLENDAM - Vanaf de begraafplaats in Stellendam zijn sieraden en vlinders bij een kindergrafje weggenomen. Iets wat natuurlijk enorm veel impact heeft op de nabestaanden van het kindje. De verantwoordelijke(n) hiervoor, worden dringend verzocht om deze spullen zo snel mogelijk terug te plaatsen. Tips zijn bij de politie meer dan welkom.


Rommelmarkt Van der Linde

OUDDORP - In de loods van Bouwbedrijf Van der Linden aan de Zuidweg 3 op het industrieterrein richting de haven, wordt zaterdag 10 december weer een rommelmarkt gehouden. Er is een geheel nieuwe voorraad. De rommelmarkt is geopend van 10.00 tot 14.00 uur.


Mogelijk lek persoonsgegevens

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 30 november is SVHW geïnformeerd door een leverancier, die onder andere voor SVHW werkzaamheden uitvoert in het kader van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ), dat van een medewerker van deze leverancier een laptop is gestolen, waarop mogelijk gegevens staan van inwoners en bedrijven van de gemeenten die aangesloten zijn bij SVHW. De SVHW verzorgt de inning belastingen voor de gemeente Goeree-Overflakkee.
SVHW vindt het heel vervelend dat dit heeft kunnen gebeuren en werkt in overleg met de betrokken leverancier en de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) aan een zorgvuldige afhandeling.
SVHW kan niet uitsluiten dat onbevoegden de gegevens op de laptop kunnen raadplegen of dat de gegevens zijn vernietigd. Daarom heeft SVHW aangifte van een datalek gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zoals bedoeld in de Wet bescherming Persoonsgegevens.
Iemand die kwaad wil kan misbruik maken van de gegevens. Het risico hierop is klein, maar misbruik van persoonsgegevens valt niet uit te sluiten. SVHW adviseert inwoners die een vermoeden hebben van misbruik om dit te melden via (0186) 577 222.