Spijkenisse Medisch Centrum verwerft eigendom ziekenhuispand en grond

SPIJKENISSE/DIRKSLAND - De gemeente Nissewaard en het Spijkenisse Medisch Centrum hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van het juridisch eigendom van het ziekenhuis en de grond waar het pand op staat. Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft de afgelopen periode intensief met de gemeente en de curatoren overlegd om het eigendom te verwerven.

Met deze overeenkomst komt een einde aan de onduidelijke structuur die, na het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, over de eigendomssituatie was ontstaan. Er kan nu op een verantwoorde manier geïnvesteerd worden in het pand.
Voor het Spijkenisse Medisch Centrum was het van groot belang het pand en de grond te verwerven om, naast de ziekenhuisfunctie die hiermee gewaarborgd is, een breder zorgaanbod te kunnen aanbieden. Samen met een aantal zorgpartners wordt bijvoorbeeld gedacht aan revalidatie en ouderenzorg.

Paul van der Velden, medebestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum: "We zijn met meerdere zorgaanbieders in gesprek om zich te huisvesten in het Spijkenisse Medisch Centrum, voor het idee van een geïntegreerd zorgconcept (breder zorgaanbod). Samen willen we patiënten in de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Hoeksche Waard hoogwaardige zorg dichtbij huis bieden. Hiervoor willen wij samenwerkingen aangaan met andere zorgorganisaties, zoals dat nu al gebeurt met de huisartsenpost en het dialysecentrum plus het revalidatiecentrum van het Maasstad Ziekenhuis.