De heer Van der Klundert (rechts) bekijkt het boek dat hij uit handen van de heer Alblas (links) heeft ontvangen.
De heer Van der Klundert (rechts) bekijkt het boek dat hij uit handen van de heer Alblas (links) heeft ontvangen. Foto: Adri van der Laan

Sintcadeau voor alle woonzorglocaties van CuraMare

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 5 december ontvingen alle woonzorglocaties van CuraMare een bijzonder sintcadeau voor de bibliotheek. De heer C. van der Klundert, bewoner van Ebbe en Vloed, had de eer om namens alle woonzorglocaties het boek 'Geschiedenis van kerken en orgels op Goeree-Overflakkee' in ontvangst te nemen van schrijver de heer H. Alblas uit Oude-Tonge.

Het boek brengt mensen op de woonzorglocaties van Ebbe en Vloed, Geldershof, De Vliedberg en Nieuw Rijsenburgh samen. Het brengt herinneringen boven, herkenning en er ontstaat een gesprek. Zo ook tussen de heer Alblas en de heer Van der Klundert direct na de overhandiging. Ook andere bewoners van Ebbe en Vloed waren nieuwsgierig en al snel ging het gesprek over geloof, kerken en orgels op het eiland.

De heer Alblas heeft ruim 7,5 jaar gewerkt aan het boek. Hij startte in januari 2008, het jaar van het religieus erfgoed. Een boek vol illustraties, geschiedenis en informatie over bekende en minder bekende kerken op Goeree-Overflakkee. Ook een overzicht van predikanten per kerk ontbreekt niet en gaat soms terug tot in 1100 na Christus. Het is bijgewerkt tot december 2015. 'Het is een hoop werk geweest en er staan prachtige foto's in, constateerde de heer Van de Klundert.

De heer Alblas heeft met veel plezier aan het boek gewerkt. De opbrengst van het boek gaat naar twee goede doelen. Het boek is op 4 plaatsen op Goeree-Overflakkee te koop. Bij Bruna in Oude-Tonge en Middelharnis, bij Van der Boom in Sommelsdijk en Akershoek in Ouddorp.