Magazine Watersnoodramp

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Watersnoodramp van 1953 heeft op Goeree-Overflakkee de nodige sporen achtergelaten. De Ramp eiste in totaal circa 1800 slachtoffers, waarvan 492 op het eiland. Het rijk geïllustreerde magazine De Ramp op Goeree-Overflakkee vertelt het verhaal van de Watersnoodramp, de wederopbouw en de Deltawerken.

Het magazine is voor 7,95 euro verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: VVV Goeree-Overflakkee in Ouddorp, het streekmuseum in Sommelsdijk, Raad- en Polderhuis in Ouddorp, Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, de bibliotheken op Goeree-Overflakkee, de Bruna in Ouddorp, Middelharnis, Oude-Tonge en Hellevoetsluis, boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk, boekhandel De Vries in Zierikzee, boekhandel De Kanselier in Nieuwerkerk, boekhandel de Koperen Tuin in Goes en boekhandel De Drukkery in Middelburg.

De uitgave is een initiatief van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee (waaronder het Streekarchief) en Tauw bv. Ook Erfgoedhuis Zuid-Holland werkte mee aan het magazine.


Animatie kustbeleid

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland heeft een animatie gemaakt om uit te leggen wat de aanscherping van haar kustbeleid inhoudt.

De animatie geeft een blik op het huidige en aangescherpte kustbeleid voor de stranden, de duinen en het gebied achter de duinen.
Op 14 december besluiten Provinciale Staten over de aanscherping van het provinciale kustbeleid. Deze aanscherping hebben Gedeputeerde Staten begin dit jaar voorgesteld aan Provinciale Staten.
De animatie is te bekijken op www.zuid-holland.nl