Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Martin Wilstra (59) nieuw raadslid in SGP-fractie

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de laatste raadsvergadering van dit jaar, op donderdag 15 december, wordt afscheid genomen van het SGP-raadslid Erik Ju, die zoals onze krant berichtte, begin 2017 vertrekt naar Malawi om daar als organisatiedeskundige zijn krachten in te gaan zetten voor de Reformed Presbyterian Church (RPC). Dit met adviezen voor de toekomstbestendige structuur van het kerkelijk leven in dit Afrikaanse land. In die zelfde bijeenkomst wordt Martin Wilstra (59) uit Nieuwe-Tonge beëdigd en geïnstalleerd als zijn opvolger en nieuw raadslid in de SGP-fractie Goeree-Overflakkee.

Door Jaap Ruizeveld

De heer Wilstra is, naast zijn inzet bij evangelisatie- en jeugdwerk, al 25 jaar bestuurslid van de plaatselijke kiesvereniging van de SGP te Nieuwe-Tonge. Hij was 15 jaar bestuurslid van de voormalige gemeentelijke kiesvereniging Middelharnis en betrokken bij de oprichting van de nieuwe gemeentelijke afdeling van de SGP op Goeree-Overflakkee. Hij is al 40 jaar werkzaam als Informaticus. Sinds 2003 is hij actief op het hoofdkantoor van Wessanen, een bedrijf in de biologische voedingsmiddelenindustrie. Hij vervulde diverse ICT-management rollen. Thans als Information Manager European ICT.

Taakveld

Sinds 1998 is Martin Wilstra lid van de cliëntenraad van de Stichting Adullam Gehandicaptenzorg en al een aantal jaren voorzitter van de diaconale stichtingsraad van de TMGO en Careyn (Thuiszorg en maatschappelijk werk). Deze laatste functies zullen aansluiten bij een deel van zijn toekomstige portefeuille (taakveld) in de SGP-raadsfractie Goeree-Overflakkee: Sociale Zaken, Welzijn en Cultuur. Daarnaast zal hij zich ook richten op de beleidsvelden Economie, Onderwijs en Werkgelegenheid.