Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Vrijwilligersavond Stichting Volharding: 'Laat de Bijbel spreken!'

NIEUWE-TONGE - Vrijdagavond 25 november organiseerde Stichting Volharding haar jaarlijkse vrijwilligersavond in Hervormd Centrum 'Elim' te Nieuwe-Tonge. Bestuursvoorzitter Dick den Hertog heette alle aanwezigen hartelijk welkom en informeerde hen over de recente ontwikkelingen binnen Stichting Volharding.

Vanwege de toenemende werkzaamheden in Nederland heeft het bestuur dit najaar Matthijs Guijt voor één dag per week in dienst genomen. Hij is met name verantwoordelijk voor de coördinatie van het werk op de Nederlandse politiebureaus in den lande. Dick den Hertog: 'Het is onze missie om arrestanten in Nederlandse politiecellen en Belgische strafinrichtingen in contact te brengen met het bevrijdende Evangelie van Jezus Christus. Dat ons werk zich de afgelopen jaren enorm heeft uitgebreid, stemt ons dankbaar. We weten ons afhankelijk van de heilige Geest. Niet alleen in zo'n dertig cellencomplexen, maar ook op rechtbanken en in andere detentiecentra, mogen we inmiddels onze Bijbels en boeken verspreiden.' Ook ondersteunen een groot aantal betrokken vrijwilligers de protestantse samenkomsten in diverse gevangenissen in België.

Als spreker voor de vrijwilligersavond was ds. Cees Rentier uitgenodigd. Deze predikant is al zo'n vijfentwintig jaar lang werkzaam voor de stichting Evangelie & moslims. Tijdens zijn referaat gaf de predikant antwoord op de vraag hoe we als christenen met moslims in gesprek kunnen gaan over de boodschap van de Bijbel. 'Wanneer je in gesprek raakt met mensen die niet het voorrecht hebben Jezus als Zaligmaker te kennen, mogen we allereerst dankbaar zijn voor het feit dat wij Hem wel op die manier kennen mogen.' Volgens ds. Rentier doen christenen er geen goed aan wanneer ze met moslims over de islam of de koran in discussie gaan: 'Praat niet over jullie Mohammed en onze Heere Jezus. Als christen mag je vrijmoedig spreken over wie God wil zijn voor ons. En spreek van daaruit vrijmoedig over de Heere Jezus, veel moslims verwachten ook dat we als christenen over Jezus beginnen. Ga daarbij niet logisch redeneren en begin geen theologische verhandelingen. Laat bovenal de Bijbel zelf spreken!'Aan het einde van de avond riep bestuurslid Gerrit Blonk de aanwezigen op het werk van Stichting Volharding te blijven ondersteunen met gebed: 'In successen – maar niet minder in tegenslagen – ervaren we de afhankelijkheid van Gods zegen en van Zijn aanwezigheid. Hij doet wonderen op het gebed.'

Een aantal boeken die door de Stichting Volharding verspreid worden.