Impressie van beide verwenavonden. Links onder: de oudste vrijwilliger die Nieuw Rijsenburgh kent: de 90-jarige mevrouw Den Boer-Jordaan.
Impressie van beide verwenavonden. Links onder: de oudste vrijwilliger die Nieuw Rijsenburgh kent: de 90-jarige mevrouw Den Boer-Jordaan. Foto: Hans Villerius

Verwenavonden voor vrijwilligers Nieuw Rijsenburgh

SOMMELSDIJK – "Het is november, bijna het einde van het jaar. Zoals ieder keer zeg ik het weer: jullie staan altijd voor ons klaar." Het zijn twee regels uit het gedicht waarmee coördinator vrijwilligerswerk Lia Vervloet van Nieuw Rijsenburgh op de dinsdagavonden 15 en 29 november in totaal zo'n 170 vrijwilligers welkom heette die, verdeeld over twee verschillende groepen, een gezellige avond kregen aangeboden in Nieuw Rijsenburgh.

Door Hans Villerius

Het waren een soort verwenavonden, om de vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet voor het woonzorgcentrum en zijn bewoners. En voor het feit dat die keer op keer op de vrijwilligers kunnen rekenen.

Workshops

Tijdens de eerste avond kregen de vrijwilligers een aantal workshops aangeboden waar ze uit konden kiezen. Vier verschillende bleken het meest in trek en die vonden dan ook plaats: bloemschikken, tekenen, brocante maken en ontspannende massage. Zestig vrijwilligers kozen voor een creatieve workshopavond met veel onderlinge gezelligheid. Terwijl onder hun handen iets moois tot stand kwam, werden ze regelmatig bediend met smakelijke hapjes en drankjes.

Maaltijd

Maar wie liever een héle avond culinair genot had, kon kiezen voor deelname aan een driegangenmaaltijd, bestaande uit koud en warm buffet, dat twee weken later op het programma stond. Daarvoor zetten 110 vrijwilligers zich aan tafel in het restaurant van Nieuw Rijsenburgh.

Jubilarissen

Tijdens beide avonden werden ook diegenen in het zonnetje gezet die als vrijwilliger een jubileumwaardig aantal jaren in Nieuw Rijsenburgh actief zijn. Het waren Ada Baas, Jan van Dijk en Hannie van Nimwegen die alle drie 12,5 vrijwillige dienstjaren hebben vervuld, Nel van Schilfgaarden heeft er 25 jaar opzitten en Ina Kievit maar liefst 30 jaar. Als extra blijk van waardering kregen zij op hun vrijwilligersavond een cadeaubon en een kleurige bos bloemen mee naar huis.

Nieuwe vrijwilligers welkom

In totaal heeft Nieuw Rijsenburgh momenteel 236 vrijwilligers en dat aantal groeit nog steeds. En nieuwe vrijwilligers blijven te allen tijde welkom. Wie meer wil weten of zich aan wil melden kan contact opnemen met Lia Vervloet, tel. 06 83966427 (maandag t/m woensdag), e-mail l.vervloet@nieuwrijsenburgh.nl.