Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

G. Boogerman 25 jaar bij Gebr. de Waal

In de rij van jubilarissen die drukkerij Gebr. de Waal te Middelharnis onder haar personeel telt, heeft zich ook dhr. C. Boogerman geschaard. Vijfentwintig jaar geleden kwam hij als drukker bij dit bedrijf in dienst en sindsdien heeft hij met veel ambitie de pers bediend waarop ook "Eilanden-nieuws" wordt gedrukt. Woensdagmiddag resulteerde dat in een spontane huldiging van de zilveren jubilaris.

Dhr. J. H. Koppelaar, eigenaar/directeur van het bedrijf kon, op de in "Vita Nova" belegde bijeenkomst zijn werknemer zonder enige terughoudendheid toespreken omdat ook in de dagelijkse omgang van een uitstekende verhouding sprake is.

Ziend op de jubilea ook van overige personeelsleden kon dhr. Koppelaar met genoegen constateren dat er een wederzijdse band is die personeel en bedrijf aan elkaar verbindt waardoor langdurige dienstverbanden tot stand kunnen komen. De arbeidzaamheid van dhr. Boogerman kon door dhr. Koppelaar wel in woorden, maar moeilijk in cijfers worden uitgedrukt omdat het aantal druks dat hij heeft geproduceerd zich in de vele miljoenen zal bewegen en voor die vele uren in dienst van het bedrijf besteed verklaarde dhr. Koppelaar zich dan ook bijzonder erkentelijk, ook jegens mevr. Boogerman die haar man ook dikwijls buiten de werkuren in huiselijke kring heeft moeten missen. De uitgesproken erkentelijkheid en waardering kregen vervolgens gestalte in de aanbieding van een geschenk. Het bleek een prachtige kleinbeeldcamera te zijn, wat door de jubilaris bijzonder op prijs werd gesteld. Wederzijds werd tenslotte de hoop uitgesproken dat het dienstverband nog vele jaren bestendigd zal blijven.

Vervolgens werd de jubilaris nog toegesproken door zijn collega dhr. C. Jongejan die zich - evenals trouwens dhr. Koppelaar - nog goed de dag herinnerde dat dhr. Boogerman een jaar na de oorlog bij de Fa. de waal in dienst trad, na tevoren enkele jaren bij drukkerij Pas & Co te hebben gewerkt. Naast het ophalen van enkele amusante herinneringen, waarin ook het humeur van de jubilaris werd betrokken had dhr. Jongejan tot taak namens de A.N.G.B, dhr. Boogerman een bloemstuk te overhandigen. Namens het personeel werd hem bij monde van dhr. P. Brinkman een verrekijker aangeboden.

Dit artikel werd eerder in Eilanden-Nieuws geplaatst op 10 december 1971.