Beeld van een eerdere uitvoering van het Muziekgebouw (Archieffoto: Adri van der Laan).
Beeld van een eerdere uitvoering van het Muziekgebouw (Archieffoto: Adri van der Laan).

Eindpresentaties Muziekcarrousel: ‘De wijde wereld in’

Algemeen 482 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tijdens de Muziekcarrousel maken basisschoolleerlingen kennis met muziek en muziekinstrumenten. Op 20, 21 en 23 juni zijn de feestelijke eindpresentaties in Ouddorp, Oude-Tonge en Melissant. Deze zijn gratis toegankelijk.

Al zes jaar draait de Muziekcarrousel rond op de basisscholen op Goeree-Overflakkee. Docenten van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee gaan naar de scholen om kinderen in de groepen 3, 4 en 5 liedjes te leren en kennis te laten maken met allerlei muziekinstrumenten. Ook de basisbeginselen van het musiceren komen aan bod tijdens de lessen.

Na twee jaar coronabeperkingen is het weer mogelijk de Muziekcarrousel feestelijk af te sluiten met live eindpresentaties. Dit jaar was ‘De wijde wereld in’ het thema van de muzieklessen op school. De kinderen maakten een muzikale reis rond de wereld. Het verhaal, geschreven door harpdocente Ghislaine Voorrecht, gaat over twee kinderen die de wijde wereld in trekken en verschillende muzikale avonturen beleven. Edwin Matthee maakte de muzikale arrangementen.

De basisschoolleerlingen leerden aansprekende liedjes uit elk werelddeel. Die zingen ze tijdens de eindpresentaties. De docenten van de Muziekcarrousel vormen een ensemble, dat de kinderen instrumentaal en vocaal begeleidt. Steeds staat een ander instrument in het zonnetje. De liedjes en het verhaal vormen samen de voorstelling ‘De wijde wereld in’. Nelleke de Wit vertelt het verhaal.

De feestelijke eindpresentatie is te zien op drie locaties. Die liggen verspreid over het eiland, zodat alle scholen in de buurt kunnen meedoen.

Maandag 20 juni: Dorpstienden, Ouddorp, 10.30-11.30 en 13.00-14.00 uur. Dinsdag 21 juni: Grutterswei, Oude-Tonge, 10.30-11.30 en 13.00-14.00 uur Donderdag 23 juni: Melishof, Melissant, 10.30-11.30 uur.

Uit de krant