Hans Padmos (midden) kreeg een cheque overhandigd met een cruise naar keuze (Foto: Merel Tuk).
Hans Padmos (midden) kreeg een cheque overhandigd met een cruise naar keuze (Foto: Merel Tuk).

Padmos-directeur Hans Padmos met pensioen

Algemeen 714 keer gelezen

Hans Padmos startte zijn loopbaan officieel op 18 juli 1964, maar was daarvoor al veel op zaterdagen en in de vakanties op de werf te vinden. Vanaf 1980 stond hij na het overlijden van zijn vader samen met zijn broer Piet aan het roer van het bedrijf, waarbij de taakverdeling duidelijk was. Piet was van de commerciële activiteiten en het gezicht naar buiten toe, Hans was van de interne zaken, of zoals hij het zelf gekscherend zei; het manusje van alles. Er is niets binnen Padmos wat Hans niet heeft gedaan. Dat bevestigde mededirecteur en neef Leon Padmos in zijn speech.

De ontwikkelingen die het bedrijf de afgelopen jaren door heeft gemaakt, zijn allen duidelijk verbonden met de afscheidnemende directeur, met name het geloof in en de kennis van innovatie en automatisering springen hier bovenuit. Zo was hij in 1980 de man die destijds tegen alle adviezen in een computer aanschafte en op maat geschreven programma’s liet schrijven, waardoor het bedrijf voorloper werd op het gebied van automatisering binnen de scheepswerven, Begonnen werd met de administratie, later volgden onder andere een prachtig geautomatiseerd magazijn en onderhoudsprogramma’s voor Mitsubishi-motoren, programma’s die nog altijd dagelijks worden gebruikt. Een mooi voorbeeld van innovatie is de realisatie van het huidige dok van Padmos, gebouwd in Rusland in 1995, een prachtig geavanceerd, milieuvriendelijk en modern dok, waar menig scheepswerf ook nu nog steeds jaloers op is. 

“De coronaperiode heeft alles misschien een beetje versneld, maar nu je de 70 al een poosje gepasseerd bent, is het tijd om van je welverdiende pensioen te gaan genieten. Namens iedereen binnen het bedrijf willen wij je hartelijk bedanken voor je grote inzet en de prettige samenwerking gedurende al deze jaren. Nogmaals bedankt, veel gezondheid voor jou en je dierbaren en uiteraard hoop ik je nog vaak tegen te komen op de werf”, aldus Leon Padmos. Als cadeau werd een prachtige cheque overhandigd voor een cruise naar keuze, “het moest per slot van rekening toch iets met schepen te maken hebben”, was de conclusie. 

Een gedeelte van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden zullen overgenomen worden door de zoon van Hans, Roger Padmos. Daarnaast zal Walter van Harberden toetreden tot de dagelijkse directie.

Na net geen 60 officiële jaren gaat Hans Padmos met welverdiend pensioen. Afgelopen zaterdag tijdens het personeelsfeest van Machinefabriek Padmos in Restaurant De Grevelingen in Bruinisse werd hier uitgebreid bij stilgestaan.

Stellendam

Uit de krant