Afbeelding

Eilandelijke PLUS-supermarkten keren 17.500 euro uit aan verenigingsleven

Algemeen 830 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Gezien het succes van de eerste sponsoractie in het voorjaar waar beide Plussen - Middelharnis en Stellendam - gezamenlijk al € 8.000 hebben uitgekeerd aan de verenigingen besloot Plus landelijk deze actie voor alle Plus winkels te organiseren. Beide Plus winkels besloten opnieuw samen op te trekken en daardoor een groter bedrag uit te kunnen keren. Deze keer hebben beide ondernemers maar liefst € 17.500,- aan de verenigingen op het eiland te schenken.

“Door het coronavirus zijn het bijzondere tijden. Veel verenigingen zijn financieel getroffen. Hun inkomsten staan bijvoorbeeld onder druk omdat de kantine niet open is, of omdat ze extra kosten moeten maken om de coronamaatregelen te kunnen handhaven”, zeggen Maarten Buning en André Slingerland.
Vrijwel alle verenigingen die in het voorjaar mee hebben gedaan hebben zich opnieuw aangemeld. Ook verenigingen die eerder niet mee hebben gedaan hebben zich aangemeld. Het totaal van het aantal deelnemende verenigingen kwam hierdoor op 64.

Volgens Maarten Buning en André Slingerland heeft de oproep aan verenigingen om zich aan te melden een prachtig resultaat opgeleverd. Vrijwel alle verenigingen die in het voorjaar mee hebben gedaan hebben zich opnieuw aangemeld. Ook verenigingen die eerder niet mee konden zich aanmelden. Het totaal van het aantal deelnemende verenigingen kwam hierdoor op 64.
We hadden aanmeldingen van grote en kleine verenigingen. Veel sportverenigingen, maar ook bijvoorbeeld koren en postduivenverenigingen. Ook kerkelijke verenigingen deden mee. Op deze manier was de breedte van de samenleving vertegenwoordigd. Iedereen had wel een vereniging die ze een extraatje gunden.
De opbrengst verschilde per vereniging. Een aantal vereniging hebben heel erg hun best gedaan om spaarkaarten te verzamelen. De sociale media is hier veelvuldig voor ingezet.

In Stellendam heeft de stichting Hervormd jeugdraad het grootste bedrag opgehaald met op enkele euro’s daarna gevolgd door de voetbalvereniging van Stellendam. In Middelharnis was het opnieuw Budokai Senshi. In Middelharnis volgde de voetbalclub de Jonge Spartaan en de vrouwenvereniging de gereformeerde gemeente van Middelharnis direct daarachter. De verenigingen met de hoogste bedragen hebben recent een cheque ontvangen met daarop de opgehaalde bedragen. Helaas was het vanwege de beperkende maatregelen niet mogelijk dat alle verenigingen zijn uitgenodigd. We hadden het graag feestelijk afgesloten geven André en Maarten aan. Echter het belangrijkste is dat de verenigingen een mooi bedrag hebben opgehaald en dit inmiddels ook hebben ontvangen.

Uit de krant