Afbeelding

Bibliotheek op School geopend op CBS Het Kompas

Algemeen 368 keer gelezen

STELLENDAM – Onlangs is op CBS Het Kompas in Stellendam de ‘Bibliotheek op School’ geopend. De ‘Bibliotheek op School’ heeft een prachtige plek gekregen in een deel van een lokaal. Alle groepen kwamen om de beurt in de bibliotheek en werden daar ontvangen door juf Geneugelijk.

Zij vertelde hoe belangrijk maar ook hoe leuk lezen is. Vervolgens voerden Simone en Irene, leesconsulenten van de ‘Bibliotheek op School’ een sketch op en werd de bibliotheek in elke groep officieel geopend. Daarna mochten alle leerlingen elk hun eigen boek uitzoeken. Tot slot kreeg iedereen nog een feestelijke cupcake met als tekst ‘Lezen is leuk!’ Deze heerlijke cupcakes werden bekostigd door de ‘Vrienden van Het Kompas’.

Elke dinsdagmiddag en donderdagmiddag mogen alle leerlingen hun boek ruilen. Voorlopig lezen ze de boeken op school, maar als de collectie in de kasten compleet is, mag er ook steeds een boek mee naar huis. Fijn is het dat zes moeders om beurten willen helpen bij het ruilen van de boeken.

De ‘Bibliotheek op School’ is een landelijk project van de bibliotheek, de gemeente en het onderwijs. De bibliotheek Zuid-Hollandse Delta op Voorne en Goeree-Overflakkee voert dit project uit. Het doel van het project is het bevorderen van leesplezier, zodat leerlingen meer gaan lezen en mediawijs worden. Op CBS Het Kompas is al jarenlang op diverse manieren veel aandacht voor lezen en het ontwikkelen van de woordenschat. Dat blijkt uit de goed gevulde boekenkasten in elk leslokaal, de zwerfkast, het wereldlezen, het voorlezen van de grote maatjes aan de kleine maatjes en het materiaal om in de zomervakantie de zomerdip te voorkomen.

Nu is daar dan ook de ‘Bibliotheek op School’ bij gekomen, iets waarmee de school heel blij is!

Uit de krant