Afbeelding

Gift CO Classic voor elektrische duofiets D’n Duyt

Algemeen 372 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Vorige week dinsdag was het zover dat de balans kon worden opgemaakt van de op 11 september verreden wielertoertocht GO-Classic. Ondanks het rondwarende coronavirus was de tocht succesvol geweest en kon er een mooi bedrag voor het goede doel: een duofiets voor D’n Duyt, worden overhandigd.

Tekst en foto: Adri van der Laan

In de Houten Kaap in Ouddorp waren leden van de eilandelijke Rotary Club bij elkaar voor onder meer de presentatie van de wielertoertocht GO-Classic die op 11 september is verreden. De Rotary is de initiatiefnemer van dit jaarlijkse evenement. Flip Bokelaar, voorzitter van het bestuur van de GO-Classic keek deze avond terug op een geslaagd evenement. Dat de tocht zou slagen was allerminst zeker want ook in september waren er coronamaatregelen. Vanwege de onzekerheid was de voorbereidingstijd kort. “We hadden eigenlijk maar vier weken om de puntjes op ‘i’ te zetten”, aldus Bokelaar. Maar toch was alles op tijd in kannen en kruiken. In tegenstelling tot vorige afleveringen van de tocht was deze keer de start en finish bij de nieuwe Beroepscampus aan de Langeweg. Dit gebouw heeft veel meer faciliteiten dan de oude Technische School. Ook de catering was in samenwerking met de school heel goed verzorgd.

Aantal deelnemers

Deze editie van de GO-Classic had een aanzienlijk aantal minder deelnemers dan de vorige tochten. Bokelaar kon niet zeggen wat hiervan de oorzaak was. “Het zou kunnen zijn dat we deze keer geen daginschrijvingen hadden of het zou ook kunnen liggen aan het coronaverhaal”. Uiteindelijk waren er 618 deelnemers, verdeeld over de volgende afstanden: Aan de 70 km namen 142 fietsers deel, voor de 75 op de mountainbike tekenden 44 deelnemers, voor de 115 km 333 deelnemers en voor de 150 km tocht, die voor een klein deel over Voorne Putten was uitgezet, melden zich 109 gegadigden. Ter vergelijking: bij de vorige GO-Classic verschenen er ca. 1200 deelnemers aan de start.

Het is gebruikelijk dat iedere GO-Classic een goed doel heeft waarvoor gefietst kan worden. Dit jaar was dit de aanschaf van een duofiets voor de bewoners van D’n Duyt in Middelharnis, een doel dat overigens goed past bij deze fietstoertocht. Mensen van D’n Duyt gaven aan de hand van een video een overzicht van het werk van hun organisatie die zorgt voor dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal jaren geleden was men al in het bezit van een duofiets maar die is er niet meer. Daarom staat een nieuwe elektrische duofiets hoog op het verlanglijstje van D’n Duyt dat deel uitmaakt van de Gemiva-SVP Groep. Met een duofiets kunnen cliënten, samen met een begeleider, deelnemen aan het verkeer.

Vanuit de GO-Classic kon een cheque worden uitgereikt met het mooie bedrag van € 7.000,-. Een duofiets kan worden aangeschaft en Rotary-voorzitter Jan Verhage verzekerde dat een aantal Rotaryleden zich al hadden aangemeld om een keer als begeleider een ritje met de duofiets mee te maken.

Als alles volgens plan verloopt, hoopt men de volgende GO-Classic te rijden op zaterdag 10 september 2022.

Uit de krant