Niels van Nederpelt en Pieter van Kempen van LTO Noord, afdeling Goeree-Overflakkee overhandigen het fruit aan het ziekenhuispersoneel. De dame in het midden is zorgcoördinator Karin van Tigchelen (Foto: Klazina de Bakker).
Niels van Nederpelt en Pieter van Kempen van LTO Noord, afdeling Goeree-Overflakkee overhandigen het fruit aan het ziekenhuispersoneel. De dame in het midden is zorgcoördinator Karin van Tigchelen (Foto: Klazina de Bakker).

Ruim 100 kilo appels en peren voor kinderafdeling ziekenhuis

Algemeen 242 keer gelezen

DIRKSLAND - Afgelopen donderdag 14 oktober was het de Nationale Groente- en Fruitdag, een dag waarop boeren en tuinders op verschillende plekken in Nederland kisten vol groente en fruit en andere producten van Nederlandse bodem uitdelen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel voor iedereen. De Nationale Groente- en Fruitdag is onderdeel van de Dutch Food Week, waarin het verhaal ‘van grond tot mond’ centraal staat.

Door Klazina de Bakker

Agrarische vereniging LTO Noord droeg afgelopen donderdag een belangrijk steentje bij aan deze bijzondere dag. Afgevaardigden van de afdeling Goeree-Overflakkee bezorgden namelijk zes kisten met in totaal ruim 100 kilo appels en peren bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Het fruit werd door agrariërs Pieter van Kempen en Niels van Nederpelt officieel overhandigd in de speelkamer van de kinderafdeling, waar het door het zorgpersoneel enthousiast in ontvangst werd genomen. “Alle initiatieven zijn welkom”, zegt zorgcoördinator Karin van Tigchelen in een reactie. “Het is prachtig als we op een gezonde manier als deze iets voor de kinderen kunnen doen. We gaan er lekkere fruithapjes van maken om uit te delen. Er zijn hier kinderen die niet van hun kamer af mogen. Voor hen is zo’n activiteit extra fijn. En als ik zie hoeveel fruit er is, kunnen we het ook aanbieden aan de ouders. We zijn er dan ook erg blij mee.”

Fruit van eigen bodem

Ook Pieter van Kempen en Niels van Nederpelt van LTO Noord kijken tevreden terug. “Het ziekenhuis is een centraal punt op Goeree-Overflakkee. We vinden het fijn dat we op deze manier veel mensen kunnen bereiken. De appels en peren komen van een lokale tuinder in Ooltgensplaat, dus echt van eigen bodem. Fruit is gezond en het groeit in onze eigen omgeving, hoe mooi is dat! De agrarische sector komt vaak op een negatieve manier in het nieuws. We vinden het daarom fijn om een positief geluid te laten horen en om te laten zien hoe mooi en belangrijk de land- en tuinbouw is. Daarom steunt de afdeling Goeree-Overflakkee van LTO Noord de Nationale Groente- en Fruitdag en geven we vandaag kleur door, zodat iedereen kan genieten van duurzame en voedzame producten.” En daarmee is het verhaal ‘van grond tot mond’ op de kinderafdeling in ieder geval een groot succes geworden.

Uit de krant