Afbeelding

De Jonge Spartaan blijft in top ranglijst

Algemeen 287 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Na een verdiende overwinning op VV Rhoon en een gelukkige zege op SSS in Klaaswaal vond De Jonge Spartaan zich na drie competitiewedstrijden terug op een toch wel verrassende tweede plaats van de ranglijst. De gasten uit Rotterdam-Zuid begonnen het seizoen niet al te best, maar boekten onlangs wel een verdienstelijk gelijkspel in en tegen
’s Gravendeel.

Keeper Johan Kroon ontbrak in de basisformatie wegens een blessure. Hij werd vervangen door routinier Ferry de Koning. Tijdens de warming up viel ook Gerben van der Weele uit en verscheen Jan Willem van Lente in de basisopstelling van de gastheren. Een panklare voorzet van Donny Koot werd te zacht ingekopt door spits Nick Rorijs, anders was de thuisclub al in de 3e minuut op achterstand gekomen. Wiljan Driece werd in het strafschopgebied vrijgespeeld, maar hij kon de bal niet achter keeper Joël Boessen krijgen. Uit een hoekschop van aanvoerder Gerben Prins Kopte Juul Peeman de bal net over de lat.

In de 12e minuut was er een prachtige aanval van de beter in de wedstrijd komende gastheren. Een prachtige bal van Lars Schriek bereikte Jan Willem van Lente op rechts. Deze gaf de bal aan Boy Hoogmoed. Met een bekeken assist liet hij Gerben Prins de bal bij de 1e paal in het doel lopen en dat betekende 1-0. Het spel golfde op en neer met de thuisclub als beter voetballend team. Af en toe waren er fraaie acties te zien op Spartacus. Na een geblokt schot van Boy Hoogmoed was het even later Pim Grootenboer, die de complete Rotterdamse defensie zijn hielen liet zien. Hij schoof de bal onder de uitgelopen keeper Joël Boessen door en tekende zo voor de 2-0.

Slordig balverlies

Lang kon de Jonge Spartaan niet genieten van deze voorsprong. Slordig balverlies op het middenveld leidde de 2-1 in. Een mooie combinatie tussen Pim Grootenboer en Boy Hoogmoed eindigde net over de kruising. Scheidsrechter Sinke zag in een overtreding van Joshua Olymph op Lars Schriek een strafschop en het was Donny Klem die de 3-1 tussenstand op het scorebord bracht. Boy Hoogmoed schoot voor rust nog naast en Lars Schriek stuitte bij een uitval op de goed uitlopende Joël Boessen. Zo werd de rust met een comfortabele 3-1 voorsprong bereikt. De Jonge Spartaan vergat in deze fase de voorsprong verder uit te breiden.

Koen Vervloed verving in de 50e minuut de geblesseerd geraakte Boy Hoogmoed. De gasten wisselden twee keer in de rust en kwamen beter in de wedstrijd. Een schot van Rosa Julius verdween over de lat en een schot van spits Nick Rorijs werd gepakt door Ferry de Koning. In de 60e minuut nam Pim Grootenboer een door de tegenstanders fel betwistte inworp. Hij gooide de bal snel naar Koen Vervloed. Deze bereikte Lars Schriek. Zijn schot vloog via keeper Joël Boessen in het doel en zo stond het na een uur voetbal 4-1 voor de thuisclub.

BZC/Zuiderpark gaf echter niet op en zette een tandje bij. De Jonge Spartaan moest (te ver) terug en vergat daarbij de bal rond te laten gaan. Zo ontstond er in het laatste half uur een toch nog spannende wedstrijd. Nick Rorijs raakte met een kopbal de bovenkant van de lat. Uit een vrije trap van de ingevallen Riwaldo Rodrigues kopte Nick Rorijs de 4-2 in het Spartaanse doel. Een bloedstollend laatste kwartier volgde waarbij De Jonge Spartaan nog nauwelijks op de Rotterdamse helft kwam. Reza Ngarigota kopte in de 87e minuut uit een corner net naast. Een volgende corner werd door Gerben Prins met kunst en vliegwerk net voor de doellijn weggehaald.

In de 93e minuut viel zelfs nog de 4-3. Een lange bal van Calvin Oliviera bereikte spits Nick Rorijs. Hij kopte kinderlijk eenvoudig de 4-3 binnen. Na 96 minuten voetbal floot scheidsrechter Sinke voor het einde van de wedstrijd. Zo bleven de punten met enig fortuin op Spartacus.

De Jonge Spartaan speelde een best aardige eerste helft met af en toe goed voetbal. In de 2e helft zakte de het team echter (te) ver terug en mocht zich gelukkig prijzen dat er drie punten aan deze wedstrijd werden overgehouden. Met deze zege handhaaft het team zich in de top van de ranglijst van de 3e klasse D. Zaterdag 23 oktober volgt een bezoek aan ’s Gravendeel waar de Jonge Spartaan het traditioneel lastig heeft.